Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 511 tot 515
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2011

YouTube ziet explosieve groei in 2011

Naast het succes van social media giganten als Facebook, Twitter en LinkedIn, doet YouTube ook een duit in het Internet-BUBBEL 2.0 zakje

Filmpjeswebsite YouTube neemt dit jaar een recordaantal nieuwe werknemers aan. Na een ,,uitstekend 2010 gaat het dochterbedrijf van Google op zoek naar ruim tweehonderd man nieuw personeel. ,,We willen het personeelsbestand met een derde uitbreiden, meldt het bedrijf op zijn weblog. Bij YouTube werken momenteel zon 650 mensen.

 

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VI:Is Goud een BUBBEL?

Het zesde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of Goud een BUBBEL is.

Omdat de prijs van goud de afgelopen jaren flink gestegen is en de spotprijs nieuwe nominale records in alle valuta’s neerzet menen sommige mensen dat de prijs van goud in een BUBBEL zit die ieder moment kan barsten. Een BUBBEL vereist echter dat het grote publiek erin is geïnvesteerd (en de overheid / centrale bank de BUBBEL faciliteert). Echter, in tegenstelling tot de internet BUBBEL of de BUBBEL op de Amerikaanse huizenmarkt is het grote publiek momenteel nog niet in goud geïnvesteerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 februari 2011

4 op 10 gebouwen in Dubai staan leeg... en de volgende 2 jaar komen er nog 48.000 bij

Sinds het begin van de crisis is de waarde van het vastgoed in Dubai al met zo’n 60% gedaald, en de BUBBEL lijkt nog lang niet leeg:

4 op 10 gebouwen in Dubai staan leeg. Dat meldt het lokale zakenwebmagazine Ar?bian Business. Toch komt er geen einde aan de bouwwoede in het emiraat. Ook de volgende jaren zullen nog eens 48.000 woningen en kantoren worden neergezet, waarbij nog eens 12% aan het huidige totaal zal worden toegevoegd, blijkt uit een schatting van Landmark Advisory. De reden is eenvoudig: voor bouwondernemers is uit het project stappen een pak duurder dan het te vervolledigen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Over bonnen, rechter – en linkerzakken

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Een beter teken aan de wand dat de economie van de US voltooid verleden tijd aan het worden is lijkt mijn inziens nauwelijks denkbaar.

Dit soort oproepen, gevoegd bij uitspraken van Alan Greenspan en Robert Zoellick, het hoofd van de Wereldbank, om goud weer in te voeren als fundering van een nieuwe monetair stelsel geven ook aan dat de dagen zijn geteld van het fiat systeem. Opmerkelijk is hierbij de rol van Greenspan, het vorige hoofd van de FED. De man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de enorme BUBBELs (bv de huizenmarkt) die ontstaan zijn in de afgelopen twintig jaar waardoor de boel op wereldschaal nu in elkaar aan het donderen is, en nu hij op zijn lauweren rust begint hij een pleidooi te houden voor een verantwoord economisch stelsel wat op goud gebaseerd zou moeten zijn.

Bron: BNR NieuwsRadio
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Kees de Kort: Groeicijfers China

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital, praat in een interview met BNR NieuwsRadio over de groeicijfers van China, de huizenmarkt in Spanje, de omzetcijfers van Ahold en de Amerikaanse consumenten-bestedingen.

De economie in China is het afgelopen kwartaal gegroeid met 9.8 procent en over het hele jaar groeide de Chinese economie zelfs met 10.3 procent. Dit is opmerkelijk, want China zit al jaren lang op een groei van rond de tien procent. Jaar in jaar uit precies dezelfde cijfers tonen is erg opmerkelijk, en het is duidelijk dat hier iets niet klopt. De economie is een groot bewegend iets. China is een groot land met een grote economie met enorm veel inwoners, een land dat ieder jaar tien, tien, tien, tien laat zien. Dat kan niet. We hebben dit fenomeen ook in het verleden gezien in Nederland waar grote bedrijven streefde naar gelijkmatige winstcijfers wat uiteindelijk allemaal eindigde in tranen. Wat China nu laat zien zijn té mooie winstlijnen, te mooie groeicijfers en te regelmatig. Dat kan niet in een economie. Dan klopt er iets niet.

De cijfers uit China zouden we dus kunnen wantrouwen ondanks het feit dat het zeer aannemelijk is dat het met de Chinese economie stukken beter gaat dan in Europa en Amerika. Maar ook China heeft te maken met ups en downs zoals inflatie, corruptie, huizenBUBBEL en nog wat zaken.

Beluister het hele interview met Kees de Kort op BNR NieuwsRadio.

Kees de Kort is macro econoom bij AFS Capital.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$