Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

544 artikelen gevonden. Artikel 511 tot 515
Bron: HB news
Geplaatst: woensdag 30 maart 2011

Chinese huizenzeepbel is de grootste uit de geschiedenis

Wie dacht dat de VS de grootste huizenzeepbel van de geschiedenis had heeft het mis, want China zou weleens de grootste huizenBUBBEL ooit kunnen hebben. Er zouden in China 65 miljoen huizen leegstaan.

Spooksteden met gigantische leegstaande luxe-appartementen Naar schatting worden er ongeveer 10 nieuwe steden uit de grond gestampt in China. Sommigen denken nog steeds dat dit de sterke groei van China aangeeft, maar dit is een misvatting. In China zijn er bijvoorbeeld veel spooksteden waar enorme luxe-flats staan waar helemaal niemand in woont. Er staan grote lege winkelcentra waar alleen wat schoonmakers te vinden zijn, maar geen klanten. De South China Mall zou bijvoorbeeld de grootste Shopping Mall van de wereld worden, maar sinds de opening in 2005 staan 99 procent van de winkelpanden in het gebouw leeg. HBnews.nl waarschuwd al enige tijd voor de Chinese huizenzeepbel en kwam al eerder met het nieuws dat er in de binnensteden van China naar verwachting zo`n 1 miljoen verkochte huizen leegstonden. Het verhaal gaat nu dat er in heel China maarliefst 65 miljoen huizen leegstaan. Er worden nog wel appartementen verkocht, maar die worden gekocht door investeerders die zelf elders wonen. De woningen die verkocht worden, worden dus voornamelijk gekocht als beleggingsobject. Met huizenprijzen die torenhoog zijn en al jaren gestaag stijgen, 65 miljoen leegstaande huizen, een tekort aan vraag en een enorm overschot aan aanbod kan de huizenzeepbel in China op de lange duur volgens mij niet anders dan knappen. Dat heeft ernstige gevolgen voor de economie en kan leiden tot sociale onrust. En sociale onrust kan in extreme gevallen weer leiden tot revoluties.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2011

Chinese spooksteden anno 2011

Via Blik op de Beurs.com:

Een onthullend beeld van de Chinese vastgoedBUBBEL. De Australische tv-rubriek SBS Dateline filmde diverse spooksteden, waaronder een Chinese megastad voor 12 miljoen inwoners dat al 6 jaar leeg staat.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VII:Hoe hebben Goud en Zilver het afgelopen decennium gepresteerd?

Het zevende deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of Goud een BUBBEL is.

Voor een overzicht van alle delen klikt U hier

Zoals bovenstaande tabellen illustreren was de gemiddelde toename van de prijzen van goud en zilver in euro’s de afgelopen 10 jaar meer dan 10%. Dit is meer dan dubbel het rendement dat je van een spaarrekening bij de bank kon genieten. Het antwoord op de vraag luidt mitsdien bevestigend.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2011

YouTube ziet explosieve groei in 2011

Naast het succes van social media giganten als Facebook, Twitter en LinkedIn, doet YouTube ook een duit in het Internet-BUBBEL 2.0 zakje

Filmpjeswebsite YouTube neemt dit jaar een recordaantal nieuwe werknemers aan. Na een ,,uitstekend 2010 gaat het dochterbedrijf van Google op zoek naar ruim tweehonderd man nieuw personeel. ,,We willen het personeelsbestand met een derde uitbreiden, meldt het bedrijf op zijn weblog. Bij YouTube werken momenteel zon 650 mensen.

 

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VI:Is Goud een BUBBEL?

Het zesde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of Goud een BUBBEL is.

Omdat de prijs van goud de afgelopen jaren flink gestegen is en de spotprijs nieuwe nominale records in alle valuta’s neerzet menen sommige mensen dat de prijs van goud in een BUBBEL zit die ieder moment kan barsten. Een BUBBEL vereist echter dat het grote publiek erin is geïnvesteerd (en de overheid / centrale bank de BUBBEL faciliteert). Echter, in tegenstelling tot de internet BUBBEL of de BUBBEL op de Amerikaanse huizenmarkt is het grote publiek momenteel nog niet in goud geïnvesteerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$