Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

530 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 augustus 2010

Marc Faber voorziet een crash in China!

Doom & Gloom Dr. Faber sprak met Bloomberg TV over de Chinese economie en het potentieel van een crash in China. Hij wijst met name op de BUBBELs in het vastgoedsegment.

Toch voorziet hij geen rampen voor aandelenbeleggers in China…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 juli 2010

Goud niet zo duur als het lijkt

De prijs wint nu al 9 jaar op rij terrein … de grootste ETF bezit meer van het edelmetaal dan de meeste centrale banken … en de massa lijkt goud serieus te overwegen als belegging.

Nog even en pensioenfondsen stoppen het in portefeuille!

Gewoonlijk zijn deze fondsen de laatste idioot die tegen hogere prijzen wil kopen. Herinner je hoe deze fondsen zowel op de top van de grondstoffenBUBBEL als de private equity zeepbel actief werden in deze markten.

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: vrijdag 16 juli 2010

Chinese huizenzeepbel waarschijnlijk enorm

In China was er naar alle waarschijnlijkheid al sprake van een huizenzeepbel, maar na de stimuleringsprogramma`s lijkt het erop dat deze huizenzeepbel is gegroeid tot enorme proporties. Hoe ernstig is het probleem van de Chinese huizenBUBBEL?

Bron: hbnews.nl
Geplaatst: woensdag 14 juli 2010

Derde kwartaal lijkt somber te gaan worden

De beurzen reageerden vandaag weer erg positief op een aantal positieve cijfers. Het tweede kwartaal was vooral een feestje voor de grote bedrijven en de banken, maar ik verwacht voor het derde kwartaal weinig goeds.

[...]

Derde kwartaal lijkt er niet best uit te gaan zien.
Natuurlijk breng ik liever optimistisch nieuws, maar helaas kan ik er niet veel van maken dit keer. Ik denk dat het derde kwartaal zeer lastig gaat worden voor de wereldeconomie. De Chinese huizenBUBBEL lijkt te zijn gebarsten en volgens mij duurt het niet lang voordat de autoriteiten de controle hierop volledig kwijt zullen raken. In China stonden op een gegeven moment hele huizenblokken waar geen mens in woonde, omdat deze huizen louter werden gebruikt als beleggingsobject. De huizenprijzen zouden volgens mij weleens kunnen gaan dalen met 30 tot 50 procent.

Bron: hbnews.nl
Geplaatst: woensdag 16 juni 2010

Hoe stoppen we de BUBBELs in de toekomst?

De afgelopen jaren hebben bankiers, politici en toezichthouders een enorm gezamenlijk feest waar iets teveel alcohol werd geschonken. Het gevolg was een flinke kater, want het kapitalistisch systeem stond op de rand van de afgrond en het is tot op de dag van vandaag nog steeds uitermate onzeker hoe de toekomst er voor ons uit gaat zien. Wat kunnen we in de toekomst doen, om het kapitalisme wat veiliger te stellen? Hoe ontstaat de BUBBEL en hoe stoppen we de BUBBELs?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$