Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

544 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Is goud een BUBBEL?

Het artikel van Mathijs Bouman: Goud- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:

Als we naar de grafiek van goud genoteerd in dollars kijken, dan vrees ik dat het alle kenmerken van een BUBBEL te zien geeft. De vraag is echter, wat laat die grafiek ons eigenlijk zien? De grafiek van de goudkoers, is dat om te zeggen dat goud meer waard is geworden?

Echt waar? Of is het om te zeggen dat de dollar veel minder waard is geworden omdat er veel meer dollars bijgekomen zijn?

Mag ik de stelling droppen dat iemand die de waarde van goud wil weten eerder naar de dollar grafiek en hoeveelheid dollars moet kijken, dan naar de goudgrafiek?

Ja, in dollars gemeten is goud fors duurder geworden de laatste tien jaar. Het is echter niet omdat het volume in goud zo extreem omhoog is gegaan.

Eerder is duidelijk dat de hoeveelheid dollars zo extreem is toegenomen, dat in feite goud in waarde is achtergebleven!

Bron: blogs.z24.nl
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Mathijs Bouman: Goud- zeepbel knapt in voorjaar 2011

Willem Middelkoop: Er zijn in deze wereld 30.000 economen die goudinvesteringen economisch onzinnig vinden. Helaas voor hen zijn er 6.6 miljard mensen die er nooit genoeg van kunnen bezitten

Verkoop je goud voor april volgend jaar. Want dan (of in een van de twee volgende maanden) loopt de lucht uit de goudmarkt. De prijs van goud gaat kelderen. De gouden BUBBEL knapt.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Is er wel dreiging vastgoedBUBBEL China?

Velen vrezen een BUBBEL op de Chinese huizenmarkt. Barst deze in 2011? RTL Z-beurscommentator Hans de Geus plaatst er zijn vraagtekens bij.

Hoge inflatie logisch
Het is waar dat de Chinese huizenprijzen net als de inflatie flink oplopen. Dat is logisch bij een groeiende economie, meent De Geus. Zolang de inkomens echter meegroeien, is er nog niet zo heel veel aan de hand. Als je die vergelijkt, dan is de index maar iets gedaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Boekhoudfraude Spaanse banken komt in 2011 aan het licht

Niet enkel in Ierland leidde de vastgoedBUBBEL tot de bouw van volledige spookdorpen, ook Spanje heeft zijn deel. The New York Times besteedt in haar weekendeditie aandacht aan de catastrofale situatie waarin zich de Spaanse financiƫn - ondanks wat Europa ons wil doen geloven - bevinden. Tal van leningen die werden verstrekt om vastgoedprojecten te ontwikkelen worden in 2011 opeisbaar. Alleen kunnen de ontwikkelaars onmogelijk de interesten op die leningen terugbetalen, laat staan dat ze delen van de hoofdsom zouden kunnen terugbetalen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 december 2010

Waarde Amerikaanse huizenmarkt daalt 9 biljoen

De kredietcrisis is begonnen door de Amerikaanse huizenmarkt. Toen de BUBBEL van de subprime mortgages uit elkaar spatte was het hek van de dam en begon de grootste financiƫle en economische crisis van de afgelopen 80 jaar. De Amerikaanse huizenmarkt is momenteel zon 9 biljoen dollar (ofwel 9.000 miljard dollar) minder waard in vergelijking met de piek in juni 2006. Door de zogenaamde Ninja-regeling, stegen de prijzen van Amerikaanse huizen substantieel van 2000 tot 2006. Een Ninja-lening houdt in dat een individu zonder inkomen of bezittingen evengoed een hypotheek mag afsluiten. (NINJA= No Income, No Jobes or Assets). Door deze wet kocht dus bijna elke Amerikaan een huis en vlogen de huizenprijzen in sneltreinvaart omhoog, zoals te zien is in onderstaande grafiek die de ontwikkeling van de huizenprijs vanaf 1890 weergeeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$