Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

549 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 februari 2011

4 op 10 gebouwen in Dubai staan leeg... en de volgende 2 jaar komen er nog 48.000 bij

Sinds het begin van de crisis is de waarde van het vastgoed in Dubai al met zo’n 60% gedaald, en de BUBBEL lijkt nog lang niet leeg:

4 op 10 gebouwen in Dubai staan leeg. Dat meldt het lokale zakenwebmagazine Ar?bian Business. Toch komt er geen einde aan de bouwwoede in het emiraat. Ook de volgende jaren zullen nog eens 48.000 woningen en kantoren worden neergezet, waarbij nog eens 12% aan het huidige totaal zal worden toegevoegd, blijkt uit een schatting van Landmark Advisory. De reden is eenvoudig: voor bouwondernemers is uit het project stappen een pak duurder dan het te vervolledigen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Over bonnen, rechter – en linkerzakken

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Een beter teken aan de wand dat de economie van de US voltooid verleden tijd aan het worden is lijkt mijn inziens nauwelijks denkbaar.

Dit soort oproepen, gevoegd bij uitspraken van Alan Greenspan en Robert Zoellick, het hoofd van de Wereldbank, om goud weer in te voeren als fundering van een nieuwe monetair stelsel geven ook aan dat de dagen zijn geteld van het fiat systeem. Opmerkelijk is hierbij de rol van Greenspan, het vorige hoofd van de FED. De man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de enorme BUBBELs (bv de huizenmarkt) die ontstaan zijn in de afgelopen twintig jaar waardoor de boel op wereldschaal nu in elkaar aan het donderen is, en nu hij op zijn lauweren rust begint hij een pleidooi te houden voor een verantwoord economisch stelsel wat op goud gebaseerd zou moeten zijn.

Bron: BNR NieuwsRadio
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Kees de Kort: Groeicijfers China

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital, praat in een interview met BNR NieuwsRadio over de groeicijfers van China, de huizenmarkt in Spanje, de omzetcijfers van Ahold en de Amerikaanse consumenten-bestedingen.

De economie in China is het afgelopen kwartaal gegroeid met 9.8 procent en over het hele jaar groeide de Chinese economie zelfs met 10.3 procent. Dit is opmerkelijk, want China zit al jaren lang op een groei van rond de tien procent. Jaar in jaar uit precies dezelfde cijfers tonen is erg opmerkelijk, en het is duidelijk dat hier iets niet klopt. De economie is een groot bewegend iets. China is een groot land met een grote economie met enorm veel inwoners, een land dat ieder jaar tien, tien, tien, tien laat zien. Dat kan niet. We hebben dit fenomeen ook in het verleden gezien in Nederland waar grote bedrijven streefde naar gelijkmatige winstcijfers wat uiteindelijk allemaal eindigde in tranen. Wat China nu laat zien zijn té mooie winstlijnen, te mooie groeicijfers en te regelmatig. Dat kan niet in een economie. Dan klopt er iets niet.

De cijfers uit China zouden we dus kunnen wantrouwen ondanks het feit dat het zeer aannemelijk is dat het met de Chinese economie stukken beter gaat dan in Europa en Amerika. Maar ook China heeft te maken met ups en downs zoals inflatie, corruptie, huizenBUBBEL en nog wat zaken.

Beluister het hele interview met Kees de Kort op BNR NieuwsRadio.

Kees de Kort is macro econoom bij AFS Capital.

Bron: HBNews
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Risico harde landing China steeds groter

China heeft wederom een groei van boven de 10% en als dat nou een keer was zou je denken dat het nog wel kan, maar jaar op jaar is echt totaal idioot. In zo`n beetje alles wat je in China kan vinden zit een zeepbel (behalve de smog dan) en de kans op een harde landing wordt steeds groter.

Flinke zeepbellen
China had weer een groei te pakken van 10,3 procent en als je jaar op jaar meer dan 10 procent groeit, dan weet je dat er iets niet helemaal in orde is. De hoeveelheid zeepbellen in China is ongekend en de regering heeft daar tijdens de kredietcrisis nog een flinke schep bovenop gedaan door banken meer geld te laten uitlenen en een ongekende hoeveelheid geld in infrastructurele voorzieningen te stoppen. De huizenBUBBEL is in China waarschijnlijk flink, want er zijn steeds meer aanwijzingen dat huizen ook veel voor de speculatie worden gekocht. De prijzen van huizen stijgen veel sneller en ook het inkomen van de Chinezen blijft achter. Maar ook de grondprijzen zijn flink gestegen, zo blijkt uit onderzoeken dat de prijs voor bouwgrond in Beijing sinds 2003 maarliefst 8 keer over de kop zijn gegaan.

Bron: Z24 Business-Nieuws
Geplaatst: dinsdag 4 januari 2011

Krijgen we in 2011 internetBUBBEL 2.0?

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt 2011 het jaar van de miljardenovernames en beursgangen van de nieuwe techsterren zoals Twitter en Facebook. Moeten we bang zijn voor een nieuwe internetBUBBEL?

De eerste voortekenen van een nieuwe internethype zijn er al. In het blad de New York Observer klaagden ervaren investeerders afgelopen november over de toevloed aan onervaren angel investors.

De golf aan privaat geld die nu naar internet en andere tech-start-ups vloeit, is iets wat we kennen van de vorige BUBBEL eind jaren negentig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$