Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Boekhoudfraude Spaanse banken komt in 2011 aan het licht

Niet enkel in Ierland leidde de vastgoedBUBBEL tot de bouw van volledige spookdorpen, ook Spanje heeft zijn deel. The New York Times besteedt in haar weekendeditie aandacht aan de catastrofale situatie waarin zich de Spaanse financiƫn - ondanks wat Europa ons wil doen geloven - bevinden. Tal van leningen die werden verstrekt om vastgoedprojecten te ontwikkelen worden in 2011 opeisbaar. Alleen kunnen de ontwikkelaars onmogelijk de interesten op die leningen terugbetalen, laat staan dat ze delen van de hoofdsom zouden kunnen terugbetalen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 11 december 2010

Waarde Amerikaanse huizenmarkt daalt 9 biljoen

De kredietcrisis is begonnen door de Amerikaanse huizenmarkt. Toen de BUBBEL van de subprime mortgages uit elkaar spatte was het hek van de dam en begon de grootste financiƫle en economische crisis van de afgelopen 80 jaar. De Amerikaanse huizenmarkt is momenteel zon 9 biljoen dollar (ofwel 9.000 miljard dollar) minder waard in vergelijking met de piek in juni 2006. Door de zogenaamde Ninja-regeling, stegen de prijzen van Amerikaanse huizen substantieel van 2000 tot 2006. Een Ninja-lening houdt in dat een individu zonder inkomen of bezittingen evengoed een hypotheek mag afsluiten. (NINJA= No Income, No Jobes or Assets). Door deze wet kocht dus bijna elke Amerikaan een huis en vlogen de huizenprijzen in sneltreinvaart omhoog, zoals te zien is in onderstaande grafiek die de ontwikkeling van de huizenprijs vanaf 1890 weergeeft.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Amerikaanse vastgoedmarkt verloor 9.000 miljard dollar aan waarde sinds 2006

De huizenBUBBEL is nog lang niet leeg...

De waarde van de Amerikaanse vastgoedmarkt is het voorbije jaar nog eens met 1.700 miljard dollar gedaald. Dat brengt de daling sinds de prijzenpiek van juni 2006 op een totaal van 9.000 miljard dollar. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van berekeningen van de vastgoedsite Zillow.com (Seattle).

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

Waarom goud door kan stijgen

De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.

Veel mensen beginnen te denken dat goud een BUBBEL is en hoewel het altijd goed is om wantrouwend tegenover flink stijgende assets te staan denk ik toch dat goud geen BUBBEL hoeft te zijn.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

Wereldwijde recordverkopen zilver

Velen vragen zich hardop af of goud en zilver in een speculatieve BUBBEL zitten. Van speculatie is zeker sprake, maar van een zeepbel zeker niet. De prijzen voor edelmetalen worden nu eenmaal door termijnmarkten bepaald en deze markt wordt al jarenlang gekenmerkt door grote speculatieve posities.

[...]

Waar het uiteindelijk om gaat zijn de netto posities. Die posities zijn voor zowel goud alsook zilver short*. Met andere woorden, de papieren verkoop van goud en zilver die speculeren op lagere prijzen overtreffen ruimschoots de posities op hogere prijzen. De hoeveelheden goud en zilver die hiermee gemoeid zijn overtreffen ruimschoots de jaarlijkse productie. Er wordt dus velen malen meer verkocht dan er aan goud en zilver uit de aardbodem wordt gehaald. Goud- en zilverprijzen worden momenteel dus niet opgeblazen tot een zeepbel, integendeel. Zij verlaten juist de compressietank.

De toenemende vraag naar fysiek goud en zilver, vooral afkomstig uit Azië, verkleinen de mogelijkheden om te blijven speculeren op lagere prijzen. Het interessante van de goud- en zilvermarkt nu is dat die compressietank kuren begint te vertonen. Het apparaat is nog niet buiten werking gesteld, maar het is flink aan het haperen..Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$