Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 526 tot 530
Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 18 november 2010

De duizenden Ierse spookwijken

Naast de spooksteden in China, beginnen er in Ierland zich nu ook ghost zones te ontwikkelen.

Door de economische crisis in Ierland, de bouwwoede en de enorme vastgoedBUBBEL telt het land nu zon 2.800 ghost estates, wijken waar het merendeel van de woningen leeg staat of onvoltooid is. Het gaat om tienduizenden woningen, die voor het merendeel aan de randen van alle steden en dorpen staan. Ze zijn te bekijken op ghostestates.com.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Goud BUBBEL? Superrijken kopen goud per ton

In diverse media is er een discussie gaande of er sprake is van een goud BUBBEL en wanneer deze zal leeglopen. De conclusie dat er een goud BUBBEL is, wordt al snel getrokken vaak alleen op basis van het feit dat de prijs de laatste tijd wel erg veel gestegen is. Stijgende prijzen zijn gelijk aan een BUBBEL dus nu is zeker niet het moment om in goud te investeren. Dit is dezelfde media die de laatste 10 jaar onafgebroken heeft gewaarschuwd om vooral niet in goud te beleggen en hiermee hebben ze de grote stijgingen de afgelopen 10 jaar volledig verkeerd voorspeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 oktober 2010

De perfecte set-up voor een gigantische sell-off

Amper twee maanden geleden deden beleggers het in hun broek uit angst voor een double-dip en het toenemende gevaar op een nieuwe grote depressie.

Vandaag, luttele weken later, zijn diezelfde beleggers optimistischer dan ooit. Aandelen zijn weer populair en wie het koersgedrag van hoogvliegers zoals Amazon, Netflix en Baidu bekijkt, heeft weer even het gevoel dat de NASDAQ-BUBBEL nooit echt is verdwenen.

En beleggers hebben het allemaal te danken aan niemand minder dan de grootste cheerleader die de financiële markten ooit gekend hebben: Ben Bernanke!

Makkelijk was het niet. De FED-voorzitter heeft wekenlang met een gigantische wortel voor de neus van beleggers gezwaaid waardoor de verwachtingen nu bijzonder hoog gespannen zijn.

De enige vraag die de markten momenteel bezig houdt, is niet of de FED volgende week een nieuw rondje quantitative easing zal aankondigen maar wel hoeveel geld men er tegenaan zal smijten.

[...]

We naderen nu snel het einde van de grootste “buy the rumour, sell the news” moment dat de financiële markten ooit zagen. De verwachtingen van beleggers zijn dermate hoog, dat dit bijna niet anders kan dan leiden tot een massale uitverkoop van aandelen en een short squeeze in de dollar die zijn gelijke niet kent.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 oktober 2010

Chinees embargo op zeldzame aardmetalen voedt nieuwe beursBUBBEL

Nu China de export van zeldzame aardmetalen naar de VS en Europa heeft stopgezet en de eerste Duitse bedrijven zonder zitten, dreigt een nieuwe BUBBEL, schrijft de Financial Times. De aandelenprijzen van kleine beursgenoteerde mijnbedrijven zijn sinds de bekendmaking van het onofficiële embargo geëxplodeerd. Kaiser Bottom-Fish Online, een onderzoeksbureau, berekende dat de aandelenprijzen zijn vertwaalfvoudigd sinds eind 2008 en dat ze enkel in de voorbije maand 35% hoger gingen. Volgens specialist John Kaiser dreigt dit te escaleren in een BUBBEL die vergelijkbaar is met de dotcomBUBBEL van einde vorige eeuw en de uraniumBUBBEL van 2006 - 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Goud en zilver stijgen naar nieuwe records - Must Read!

[...]

Als afsluiting een nog een bericht over zilver. Volgens Jack Barnes heeft het witte edelmetaal de potentie om binnen twee jaar naar de $50,- te stijgen. De alltime high van zilver is zo’n $48,-. De prijs steeg ergens in 1979 van $6,- naar $48,-. Dit werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt, die hadden samen zo’n derde van al het zilver ter wereld weten te bemachtigen. Uiteindelijk liep de zilverBUBBEL op ‘silver thursday’ leeg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$