Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

549 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Amerikaanse vastgoedmarkt verloor 9.000 miljard dollar aan waarde sinds 2006

De huizenBUBBEL is nog lang niet leeg...

De waarde van de Amerikaanse vastgoedmarkt is het voorbije jaar nog eens met 1.700 miljard dollar gedaald. Dat brengt de daling sinds de prijzenpiek van juni 2006 op een totaal van 9.000 miljard dollar. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van berekeningen van de vastgoedsite Zillow.com (Seattle).

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

Waarom goud door kan stijgen

De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.

Veel mensen beginnen te denken dat goud een BUBBEL is en hoewel het altijd goed is om wantrouwend tegenover flink stijgende assets te staan denk ik toch dat goud geen BUBBEL hoeft te zijn.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

Wereldwijde recordverkopen zilver

Velen vragen zich hardop af of goud en zilver in een speculatieve BUBBEL zitten. Van speculatie is zeker sprake, maar van een zeepbel zeker niet. De prijzen voor edelmetalen worden nu eenmaal door termijnmarkten bepaald en deze markt wordt al jarenlang gekenmerkt door grote speculatieve posities.

[...]

Waar het uiteindelijk om gaat zijn de netto posities. Die posities zijn voor zowel goud alsook zilver short*. Met andere woorden, de papieren verkoop van goud en zilver die speculeren op lagere prijzen overtreffen ruimschoots de posities op hogere prijzen. De hoeveelheden goud en zilver die hiermee gemoeid zijn overtreffen ruimschoots de jaarlijkse productie. Er wordt dus velen malen meer verkocht dan er aan goud en zilver uit de aardbodem wordt gehaald. Goud- en zilverprijzen worden momenteel dus niet opgeblazen tot een zeepbel, integendeel. Zij verlaten juist de compressietank.

De toenemende vraag naar fysiek goud en zilver, vooral afkomstig uit Azië, verkleinen de mogelijkheden om te blijven speculeren op lagere prijzen. Het interessante van de goud- en zilvermarkt nu is dat die compressietank kuren begint te vertonen. Het apparaat is nog niet buiten werking gesteld, maar het is flink aan het haperen..

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 18 november 2010

De duizenden Ierse spookwijken

Naast de spooksteden in China, beginnen er in Ierland zich nu ook ghost zones te ontwikkelen.

Door de economische crisis in Ierland, de bouwwoede en de enorme vastgoedBUBBEL telt het land nu zon 2.800 ghost estates, wijken waar het merendeel van de woningen leeg staat of onvoltooid is. Het gaat om tienduizenden woningen, die voor het merendeel aan de randen van alle steden en dorpen staan. Ze zijn te bekijken op ghostestates.com.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Goud BUBBEL? Superrijken kopen goud per ton

In diverse media is er een discussie gaande of er sprake is van een goud BUBBEL en wanneer deze zal leeglopen. De conclusie dat er een goud BUBBEL is, wordt al snel getrokken vaak alleen op basis van het feit dat de prijs de laatste tijd wel erg veel gestegen is. Stijgende prijzen zijn gelijk aan een BUBBEL dus nu is zeker niet het moment om in goud te investeren. Dit is dezelfde media die de laatste 10 jaar onafgebroken heeft gewaarschuwd om vooral niet in goud te beleggen en hiermee hebben ze de grote stijgingen de afgelopen 10 jaar volledig verkeerd voorspeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$