Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

544 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 oktober 2010

De perfecte set-up voor een gigantische sell-off

Amper twee maanden geleden deden beleggers het in hun broek uit angst voor een double-dip en het toenemende gevaar op een nieuwe grote depressie.

Vandaag, luttele weken later, zijn diezelfde beleggers optimistischer dan ooit. Aandelen zijn weer populair en wie het koersgedrag van hoogvliegers zoals Amazon, Netflix en Baidu bekijkt, heeft weer even het gevoel dat de NASDAQ-BUBBEL nooit echt is verdwenen.

En beleggers hebben het allemaal te danken aan niemand minder dan de grootste cheerleader die de financiële markten ooit gekend hebben: Ben Bernanke!

Makkelijk was het niet. De FED-voorzitter heeft wekenlang met een gigantische wortel voor de neus van beleggers gezwaaid waardoor de verwachtingen nu bijzonder hoog gespannen zijn.

De enige vraag die de markten momenteel bezig houdt, is niet of de FED volgende week een nieuw rondje quantitative easing zal aankondigen maar wel hoeveel geld men er tegenaan zal smijten.

[...]

We naderen nu snel het einde van de grootste “buy the rumour, sell the news” moment dat de financiële markten ooit zagen. De verwachtingen van beleggers zijn dermate hoog, dat dit bijna niet anders kan dan leiden tot een massale uitverkoop van aandelen en een short squeeze in de dollar die zijn gelijke niet kent.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 oktober 2010

Chinees embargo op zeldzame aardmetalen voedt nieuwe beursBUBBEL

Nu China de export van zeldzame aardmetalen naar de VS en Europa heeft stopgezet en de eerste Duitse bedrijven zonder zitten, dreigt een nieuwe BUBBEL, schrijft de Financial Times. De aandelenprijzen van kleine beursgenoteerde mijnbedrijven zijn sinds de bekendmaking van het onofficiële embargo geëxplodeerd. Kaiser Bottom-Fish Online, een onderzoeksbureau, berekende dat de aandelenprijzen zijn vertwaalfvoudigd sinds eind 2008 en dat ze enkel in de voorbije maand 35% hoger gingen. Volgens specialist John Kaiser dreigt dit te escaleren in een BUBBEL die vergelijkbaar is met de dotcomBUBBEL van einde vorige eeuw en de uraniumBUBBEL van 2006 - 2008.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Goud en zilver stijgen naar nieuwe records - Must Read!

[...]

Als afsluiting een nog een bericht over zilver. Volgens Jack Barnes heeft het witte edelmetaal de potentie om binnen twee jaar naar de $50,- te stijgen. De alltime high van zilver is zo’n $48,-. De prijs steeg ergens in 1979 van $6,- naar $48,-. Dit werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt, die hadden samen zo’n derde van al het zilver ter wereld weten te bemachtigen. Uiteindelijk liep de zilverBUBBEL op ‘silver thursday’ leeg.

Bron: IEX Profs.nl
Geplaatst: dinsdag 24 augustus 2010

Treasuries, Mother Of All Bubbles

Amerikaanse staatsobligaties zijn De Moeder Aller BUBBELs en de komende tien jaar gaan de Treasuries verliezen laten zien waarbij de recente dalingen van aandelen en onroerend goed verbleken. Was getekend, Peter Schiff. Amerikanen die hun geld weghalen uit aandelenmarkten en onderbrengen in ‘veilige’ Treasuries springen volgens Schiff ‘uit de frituurpan, in de open haard’. De ellende begint zodra beleggers zich gaan realiseren waar de risico’s op de financiële markten zich écht bevinden, stelt Schiff.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 augustus 2010

Marc Faber voorziet een crash in China!

Doom & Gloom Dr. Faber sprak met Bloomberg TV over de Chinese economie en het potentieel van een crash in China. Hij wijst met name op de BUBBELs in het vastgoedsegment.

Toch voorziet hij geen rampen voor aandelenbeleggers in China…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$