Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 66 tot 70
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Albert Edwards: crisis China zal S&P 500 onder dieptepunt 2009 duwen

De Chinese devaluatie betekent voor de rest van de wereld deflatie en recessie. En dat is rechtstreeks het gevolg van de QE van de Fed. De monetaire verruiming liet de activaprijzen de lucht in vliegen, met name in opkomende markten. De wereld zag een grondstoffenBUBBEL en de schalie-olie hausse. Maar dat is nu allemaal voorbij, zo schrijft SocGen-strateeg Albert Edwards in zijn laatste commentaar:

De schoen wringt hem in China. Beleidsmakers hebben graag controle over het monetaire beleid, de betalingsbalans en de wisselkoers. Maar dat is onmogelijk. Van deze drie zaken kun je kiezen om bij twee aan de touwtjes te trekken, de derde is altijd een gevolg daarvan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Wie denkt dat het met de Chinese beurs nog goed komt kijkt best even naar deze 2 grafieken

Vele beleggers denken dat het nog altijd goed komt met China en halen dan de woorden ‘soft landing’ aan. Dat betekent: 'de Chinese overheid regelt de zaken wel.' Maar de voorbije jaren is het aantal aandelen dat op krediet door particulieren werd gekocht gestegen met 500%. De beurs was dus een casino geworden, waar men de indruk kreeg enkel te kunnen winnen. Alle elementen voor een perfecte BUBBEL waren aanwezig. Spectaculaire koersstijgingen ondanks een steeds zwakker presterende economie. Een stormloop van kleine beleggers die hun job lieten staan om zich enkel nog met de beurs bezig te houden en dat alles met geleend geld.

Twee onderstaande grafieken geven aan de 'soft landing' wel eens een onzachte landing zou kunnen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Marc Faber: Financiële markten zullen crashen zoals de Titanic

Volgens Marc Faber zitten we in een kolossale activa inflatie sinds 1981 die slecht gaat aflopen. Deze BUBBEL staat op het punt om uiteen te spatten en er zijn maar weinig plaatsen die je bescherming bieden. Volgens Faber is het enige dat je nu nog kan redden de activa die fors ondergewaardeerd zijn.

In 1981 stond de tienjarige rente in de Verenigde Staten op 16%, nu is dat iets meer dan 2%. Dit is een gigantische stierenmarkt die al 35 jaar duurt. Maar naast obligaties stijgen ook aandelen en vastgoed al decennialang – globaal – door de immense kredietBUBBEL.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Bernanke: helikoptergeld mogelijk, VS richting bankroet?

Een negatieve rente is mogelijk in de VS. Maar volgens Bernanke zal de rol daarvan beperkt zijn. Als er echte problemen ontstaan, ziet Bernanke wel wat in het voorstel van de Britse econoom Adair Turner om de centrale bank een belastingverlaging te laten financieren. Helikoptergeld dus. Bernanke:

Zo, die zit. En Bernanke stipt ook nog even de begrotingsproblemen aan die aan de horizon opdoemen. Met name door de stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Zolang de inflatie beperkt blijft, voorziet hij geen grote problemen. Maar zo niet? Bernanke:

Horen we Bernanke hier serieus waarschuwen voor een mogelijk bankroet van de VS? Hij zwakt deze zin vervolgens enigszins af door te stellen dat het planbureau van de overheid op de korte termijn geen begrotingsproblemen verwacht. Maar op de langere termijn dan? Superbelegger Stan Druckenmiller waarschuwde een tijdje geleden niet voor niets voor ‘een BUBBEL in kortetermijndenken die fout gaat aflopen’.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rabobank: Goudprijs gaat naar $500

De goudprijs zal de komende jaren verder dalen tot $500 per troy ounce, dat beweert Han Dieperink als hoofd beleggingen van de Rabobank. Volgens hem was goud een zeepbel en zien we nu het leeglopen van die BUBBEL. Volgens de analist van de Rabobank moet de prijs van goud naar de $500 per troy ounce zakken, voordat het weer koopwaardig wordt. Dat is ruim een halvering ten opzichte van de actuele goudkoers. “Mensen kunnen veel makkelijker hun geld in Bitcoins stoppen“, zo grapt Dieperink.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$