Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

531 artikelen gevonden. Artikel 81 tot 85
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

LEESTIP! | Vergeet de Fed: dit Chinese megaplan bepaalt de rente

Strateeg Steen Jakobsen van Saxo Bank is net terug van een tripje uit China. Na alle verhalen over Chinese groeivertraging, financiële problemen en BUBBELige aandelenmarkten komt hij met een optimistisch verhaal. Want China is iets van plan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

De beurskrach in China: iedereen zag 'm aankomen en niemand die iets deed

De Chinese beurs is sinds 12 juni ruim 30% van haar waarde kwijtgespeeld. Een krach dus, die de geschiedenis in zal gaan als het schoolvoorbeeld van een BUBBEL: een stijging van 150% op een jaar tijd veroorzaakt door privé-investeerders die geld leenden om aandelen te kopen.

Totaal voorspelbaar dus, maar toch verrassend en hevig op het moment dat de BUBBEL barst. Ook woensdag moet de Shanghai Composite Index opnieuw 6% prijsgeven.

De Chinese autoriteiten zagen dit al lang aankomen en deden... niets. Vandaag zien ze zich dan genoodzaakt uitzonderlijke paniekmaatregelen te nemen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

China probeert het onmogelijke

Misschien zijn we allemaal een beetje te gefixeerd op de Griekse soap?

Het is niet de enige schuldenBUBBEL die leegloopt.

Chinezen bijvoorbeeld hadden zich diep in de schulden gestoken om aandelen te kopen en nu de beurs de andere kant op gaat, is er een serieuze deleveraging gaande.

Chinese aandelen verloren op een maand 25% van hun waarde en er lijkt niet meteen een einde aan te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Economische cyclus wordt gedreven door “kunstmatige rentes”

Bill Gross, manager van het Janus Global Unconstrained Bond Fund, zegt dat de Amerikaanse economische cyclus zwak is en voornamelijk wordt gedreven door monetaire stimulering en ‘kunstmatige rentetarieven’.

Gross zei in een interview met Bloomberg Radio dat de huidige economische omgeving het potentieel heeft om een assetBUBBEL te creëren die uiteindelijk kan knappen. De Federal Reserve zou dat dan ook moeten meenemen in het besluit om de rente te verhogen, samen met de werkloosheidscijfers en inflatiedata. Gross voegde toe dat hij verwacht dat de rente al in september verhoogd kan worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Zweden doet het nét even beter dan andere EU-landen

Er gaat volgens Léon Cornelissen, hoofdeconoom van Robeco, weinig boven Zweden. ‘In elk geval geografisch niet heel veel’, grapt hij in een note. ‘Toch wordt het Scandinavische land ook vaak als voorbeeld gesteld van hoe het beter kan .’

Cornelissen vertelt in een note over het begin van de jaren ’90 waarin Zweedse banken in grote problemen raakten nadat de BUBBEL in de huizenmarkt barstte. De aanpak van de Riksbank en de overheid van het land, was destijds echter heel anders dan de maatregelen die de VS en de Europese Unie in de afgelopen jaren hebben genomen. ‘Aandeelhouders werden onteigend, er sneuvelden kopstukken bij de banken die werden geherkapitaliseerd en er werd een vervangend management aangesteld.’ Er was volgens de hoofdeconoom van Robeco dan ook geen sprake van wat hij noemt ‘het Japanse konvooisysteem’, waarbij de sterken de zwakken overeind houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$