Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 131 tot 135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

De volgende financiële BUBBEL die barst zal nog meer verwoesting achterlaten

In de moderne financiële geschiedenis komen BUBBELs steeds vaker voor. De BUBBELs laten altijd een zware verwoesting achter voor diegene die er volledig in meegesleurd worden … en dat zijn er spijtig genoeg veel. Deze eeuw zagen we al 2 verwoestende BUBBELs: de technologieBUBBEL en de huizenBUBBEL die leidde tot de financiële crisis en bijna tot de val van het globale financiële systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Wie dacht dat men de schulden ging afbouwen na 2007 moet dit eens lezen

7 jaren nadat de schuldenBUBBEL het westerse financiële systeem op de rand van de afgrond bracht, zou je toch denken dat de schulden zouden gedaald zijn. Maar niets is minder waar, de schulden blijven stijgen, dag na dag. Onderzoeksbureau McKinsey ziet daar enkele redenen voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

'Economische crisis' is een pover excuus

Wat hebben Fortune magazine, FedEx, UPS, Walt Disney Company, Hewlett Packard, Revlon, General Motors, Procter & Gamble, United Airlines, Microsoft en LinkedIn gemeen? 

Al deze bedrijven werden opgericht tijdens recessies of in tijden van grote economische crises. (H-P en Revlon werden in volle Grote Depressie opgericht; LinkedIn in de nasleep van de dotcomBUBBEL in 2002). Sterker nog, de helft van de bedrijven die vandaag de Fortune 500-lijst van belangrijkste bedrijven bevolken werden tijdens een recessie of economische crisis opgericht... De helft!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Soros waarschuwt voor aandelenBUBBEL dankzij QE

De Europese Centrale Bank heeft vorige week een opkoopprogramma aangekondigd van honderden miljarden. Als het aan miljardair George Soros ligt, heeft dit een ding heel duidelijk gemaakt en zijn we allemaal gewaarschuwd voor de BUBBELs die zullen ontstaan in de aandelenmarkten van de eurozone.

‘Mijn grootste zorg is dat het zal zorgen voor nog meer divergentie tussen arm en rijk dan er al is’, zei de succesvolle belegger tijdens het World Economic Forum in Davos. George Soros is van mening dat het QE-programma van de Europese Centrale Bank voornamelijk degenen met beleggingen zullen doen profiteren en dat de lonen onder druk blijven staan dankzij hevige competitie en werkloosheid. Daarnaast waarschuwde de miljardair ervoor dat dit ook een effect gaat hebben op de internationale valutamarkten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Het gaat niet langer fantastisch met de Chinese economie

A l sinds vorig jaar komen er berichten uit China die erop wijzen dat de economische toekomst van het land niet meer zo rooskleurig oogt. De export daalde verrassend sterk, economisten vermoeden een BUBBEL in de prijs van het vastgoed en de dalende productieprijzen verhoogden het risico op deflatie. Nu heeft ook de Chinese regering gemeld dat de economie van het land het voorbije jaar de traagste groei in een kwarteeuw heeft gekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$