Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 156 tot 160
Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Het volgende heeft nog nooit eerder plaats gevonden "zonder" een correctie

Deze leidende indicator laat zien dat een daling van vastgoedprijzen in San Francisco altijd gepaard gaat met het leeglopen van een grote BUBBEL. De vraag is of het deze keer anders zal zijn. Reeds in juni dit jaar al sloeg de belangrijkste graadmeter voor de Amerikaanse huizenmarktBUBBEL alarm.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De Chinezen kopiëren alles, zelfs Ben Bernanke

Na het schijnbare succes in de Staten van Amerika wil nu ook China haar aandelenmarkt en huizenmarkt de lucht in blazen. Hiervoor kopieren ze het gedrag van Ben Bernanke, te beginnen met het zeer toegangelijk maken van de markt en het verstrekken van leningen... Lees hoe een Chinese gigaBUBBEL in de maak is...

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Daar gaan we weer: dreigt er een huizenBUBBEL in Ierland?

De Centrale Bank wil tophypotheken aan banden leggen.

Verhalen over een opgeblazen Ierse huizenmarkt luidden midden jaren ’00 de kredietcrisis in. De Ierse huizenmarkt piekte in het voorjaar van 2007. Een slachting volgde: onroerend goed verloor tot wel 60 procent van een waarde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Peter Thiel: “Een overheidsBUBBEL van gigantische proporties”

Peter Thiel, de succesvolle venture capitalist en hedge fund manager, sprak met CNBC over BUBBELs. Hij beheert 2,7 miljard dollar en was de eerste institutionele investeerder in Facebook. Als hij wat te zeggen heeft over investeringen kan je dus beter luisteren.

Omwille van zijn focus op technologie werd hij natuurlijk gevraagd wat hij van de waarderingen van technologiebedrijven vond. “Quantative Easing door de Fed heeft de waarderingen van alle bedrijven de hoogte ingejaagd. Maar obligaties zijn het hardst overgewaardeerd.”

Thiel noemt het “een overheidsBUBBEL van gigantische proporties”. Een terechte opmerking, want overal in de wereld stijgen de overheidsschulden. Zelfs in landen waar men gedwongen is om te besparen slaagt men er enkel in de snelheid waarmee de schuldenberg stijgt te vertragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

De belangrijkste reden om nu goudmijnaandelen te kopen

Als we terug kijken naar de dotcom periode eind jaren ’90, is er een uitspraak van een toen 70 jaar oude man die er bovenuit steekt. Op 5 december 1996 had Federal Reserve voorzitter Alan Greenspan het over “irrational exuberance” – irrationele overdrijving. Hoewel zijn speech 4.322 woorden lang was en deze twee woorden pas vielen na ¾ van de tekst, blijven deze woorden bij de beleggers het langste hangen. Hoe komt dat?

Dat komt omdat Nobelprijs winnaar Robert Shiller een boek schreef getiteld “irrational exuberance”, over de overwaardering van de aandelenmarkten. Dit boek verscheen een eerste keer in 2000 in dezelfde maand dat de internetBUBBEL begon leeg te lopen. In 2005 publiceerde Robert Shiller een nieuwe editie van zijn boek “irrational exuberance”, maar nu over de overwaardering van de huizenmarkt. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Volgens diezelfde Robert Shiller zijn de aandelenbeurzen momenteel opnieuw in een fase van “irrational exuberance”. Volgens zijn wereldberoemde CAPE (cyclically adjusted price-to-earnings) ratio is de huidige aandelenmarkt overgewaardeerd net zoals in 1929, 2000 en 2007. De CAPE staat momenteel boven 26 wat dus nog maar 3 keer eerder voor viel in de geschiedenis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$