Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 166 tot 170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

“Zonder schulden zijn we niets meer dan grotbewoners”

Wie regelmatig aan de pomp staat, weet dat de olieprijzen de daling hebben ingezet. Sinds januari 2011 is er een neerwaartse trend bezig. De enige vraag die moet worden gesteld is deze: is dat een goede of een slechte zaak?

Volgens OurFiniteWorld.com zijn vallende grondstofprijzen zeker geen goed nieuws:”Dat betekent dat de schuldenBUBBEL die de wereldeconomie sinds de Tweede Wereldoorlog recht heeft gehouden er niet in slaagt om voldoende te groeien. Als die knapt, zijn we in grote moeilijkheden.”

Wat dat betekent, is dat dingen zoals voedsel, olie en steenkool goedkoper worden omdat de consument niet in staat is om meer te betalen voor basisbehoeften:

“Lage prijzen duiden er wellicht op dat er minder van grondstoffen kunnen worden verkocht op de wereldmarkt. Dingen zoals olie en voedsel zijn erg gegeerde producten. Dus, waarom is er dan minder nodig? De waarschijnlijke schuldige is dat de schuldenberg minder snel groeit.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Hoe financiële BUBBELs ontstaan, zonder dat de Fed ze ziet

Financiële BUBBELs ontstaan altijd daar waar de Federal Reserve en de meeste Wall Street analisten niet kijken. Silicon Valley was eind jaren ’90 een BUBBEL die niemand zag maar wel de hele economie met zich mee naar beneden trok. Ook nu zijn er weer 44 bedrijven die klaar zijn voor een IPO met een waarde van meer dan $ 1 miljard terwijl ze geen winst boeken en amper omzet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Over banken, het geldsysteem en monetaire hervormingen

Ons geldsysteem is niet ideaal. Het is instabiel en vergroot verschillen tussen arm en rijk. Banken beheersen en exploiteren de geldsomloop voor eigen gewin. Ze maken en vernietigen geld. Zij bepalen wie geld in handen krijgt en waarvoor. In dit proces ontstaan prijsBUBBELs die telkens weer barsten. Geld is schaars en duur voor wie het echt nodig heeft. Voor rijken is geld goedkoop en onbegrensd beschikbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zijn centrale banken dan toch stiekem verliefd op goud ?

Mr. Bubble – Alan Greenspan – de man die het moderne financiële systeem leerde hoe je BUBBELs moet blazen, was in zijn jonge jaren een fervente aanhanger van goud. Het valt moeilijk of niet te bewijzen, maar mogelijk heeft Greenspan achter de schermen iets in gang gezet waar we de impact nu nog niet van kennen. Dat zegt specialist John Butler. Kennen de centrale banken dan toch een liefde ten opzichte van goud? Zijn centrale banken dan toch niet zo “dom” als de meeste denken?

Volgens Jan Skoyels verdwijnen de zwakke handen in de goudmarkt. De zwakke handen zijn diegene die geloof hadden in papieren goud. De evolutie van de goudprijs de laatste jaren zorgde er voor dat de zwakke handen hun papieren posities afbouwden terwijl de sterke handen hun fysiek goud opbouwden. En deze sterke handen zullen hun goud niet verkopen, ongeacht wat er zal gebeuren.

Diegene die speculeerden op goud, die in goud zaten voor de trend – voor het momentum, zijn nu uit de markt verdwenen. En fysiek goud verhuist van west naar oost waar er een heel andere cultuur heerst omtrent het bezit van goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Er zit iets goed fout op de obligatiemarkt … en het is niet wat je denkt

Sinds de aandelencrash van 2008 dalen de rentevoeten op obligaties bijna non-stop, hierdoor blijven obligaties in waarde stijgen. Het enige dat je kunt lezen over de obligatiemarkt is dat het een BUBBEL is die op barsten staat of iets voorzichtiger, dat het overgewaardeerd is. Na 6 jaar van foutieve voorspelling blijft de nieuwsstroom hetzelfde. Wie al 6 jaar obligaties links laat liggen, heeft dan ook al veel geld laten liggen.

Er is een groot verschil tussen wat je leest over de obligatiemarkt en wat er effectief gebeurt op de obligatiemarkt. Er zit dus een serieuze haar in de boter, er zit iets goed fout. Want volgens wealthy retirement is het einde van de stierenmarkt nog steeds niet in zicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$