Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Er zit iets goed fout op de obligatiemarkt … en het is niet wat je denkt

Sinds de aandelencrash van 2008 dalen de rentevoeten op obligaties bijna non-stop, hierdoor blijven obligaties in waarde stijgen. Het enige dat je kunt lezen over de obligatiemarkt is dat het een BUBBEL is die op barsten staat of iets voorzichtiger, dat het overgewaardeerd is. Na 6 jaar van foutieve voorspelling blijft de nieuwsstroom hetzelfde. Wie al 6 jaar obligaties links laat liggen, heeft dan ook al veel geld laten liggen.

Er is een groot verschil tussen wat je leest over de obligatiemarkt en wat er effectief gebeurt op de obligatiemarkt. Er zit dus een serieuze haar in de boter, er zit iets goed fout. Want volgens wealthy retirement is het einde van de stierenmarkt nog steeds niet in zicht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Op een dag word je wakker … met een goudprijs van $ 3.000

Harvey Organ bestudeert de goud- en zilvermarkt al dagelijks sinds eind jaren ’90. Volgens Organ loopt de manipulatie van de goud- en zilvermarkt op zijn laatste benen. Er is een enorme hoeveelheid papieren goud op de markt terwijl het fysieke goud verhuist van west naar oost. De dag komt steeds dichterbij dat het westen zonder goud zal zitten.

De BUBBEL van papieren goud zal dan ook barsten. Je kunt altijd een papieren probleem oplossen met meer papier, maar je kan geen fysiek probleem oplossen met meer papier. De wereld produceert zo’n 2.200 ton goud per jaar – exclusief Rusland en China maar er gaat veel meer dan 2.200 ton per jaar naar Rusland, China en India samen. Er is volgens Organ een tekort van 1.800 tot 2.000 ton per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Deutsche Bank: We moeten BUBBELs blijven blazen

Het blazen van BUBBELs is noodzakelijk om de afbouw van de schulden te ondersteunen. Maar rentevoeten bewegen overal lager, vooral door de zwakke economische groei en de schulden blijven stijgen.

Jim Reid van Deutsche Bank neemt geen blad voor de mond. Terwijl de rijkste 1 % als enige profiteert van de kunstmatige BUBBELs die de centrale banken blazen, lijkt dit model de enige oplossing te zijn om de financiële problemen aan te pakken. Zelfs de Federal Reserve gaf al toe dat de welvaartstransfer van de 99 % progressief gaat. Als de volgende BUBBEL barst, zullen de centrale banken een nieuwe moeten blazen om het financiële systeem te redden.

Bron: nicla-casas.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Het einde van de dalende huizenprijzen in Spanje?!

Het eigendomsregister heeft bekend gemaakt, dat de huizenprijzen voor het eerst sinds 2008 een jaar-op-jaar stijging laten zien.

Het college van eigendomsregisters bevestigt dat de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2014 met 0,97% zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het vorige jaar. Dit betekent de eerste jaar-op-jaar prijsstijging sinds het uiteenspatten van de vastgoedBUBBEL.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Zo zal de BUBBEL in zilver er uit gaan zien

Activa die de minste aankopen vereisen om een BUBBEL te worden zijn automatisch de beste kandidaten om een van de grootste BUBBELs te vormen. Zilver komt hiervoor in aanmerking. Zilver heeft nog steeds de unieke eigenschap om een financieel actief te zijn én een industrieel product. Door het gebruik in de industrie, daalt het beschikbare zilver op de markt. Dit kan leiden tot tekorten in beide sectoren, aldus Gold Silver Worlds.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$