Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

544 artikelen gevonden. Artikel 181 tot 185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 augustus 2014

Er zit een grote fout in ons geldsysteem

We zitten met een grote fout in ons geldsysteem, een fout waar mensen veel te weinig bij stil staan. Als we geld lenen bij een bank, wordt dat geld via enkele tikken en klikken uit het niets gecreëerd. Wanneer we de lening terugbetalen, verdwijnt dit geld weer in het niets. Maar wanneer we geld terug betalen, wordt enkel het kapitaal van de lening vernietigd, niet de rente. Als we alle leningen ineens zouden terugbetalen, zou dit niet gaan omdat we nog met de rente zitten.

Econoom Steve Keen legt in een reeks van drie video’s uit hoe een op krediet gebaseerd geldsysteem werkt en waarin het verschilt van een geldsysteem op basis van bijvoorbeeld gouddekking. Hij laat zien dat banken in ons huidige krediet gebaseerde geldsysteem een natuurlijke neiging hebben om meer (te veel?) kredieten te verlenen, omdat het voor de bank vrijwel altijd winstgevend is om te doen. Daardoor ontstaan kredietBUBBELs die vroeg of laat uit elkaar barsten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De Federal Reserve vergeet dit klein, maar zeer belangrijk detail

De Federal Reserve is machtiger dan ooit. Dit staat in schril contrast met de competentie van de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft de laatste jaren vooral laten zien dat ze de situatie vooral verkeerd kunnen inschatten. Het beleid van de Federal Reserve is gestoeld op het spreekwoord “if the only tool I have is a hammer, ever problem looks like a nail”. Het resultaat is een zwakke economie en financiële BUBBELs die het systeem bedreigen – aldus Naked Capitalism.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 juli 2014

We leven in een wereld waarin nog weinig dingen goedkoop zijn

De wereld staat op zijn kop. Slechts 2 jaar na een van de grootste crisissen uit zijn geschiedenis kan Spanje lenen aan de laagste rentevoeten sinds … 1789. In New York werd het Art Deco Office verkocht voor $ 585 miljoen … 3 maanden nadat de waarde geschat werd op $ 466 miljoen. Frans kabel TV bedrijf Nemericable kon de grootste junk bond obligatie ooit uitgeven: $ 11 miljard aan … 4,875 %. Alle activa’s in de wereld boomen – alles is een BUBBEL aldus de NY Times.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De financiële wereld samengevat: BUBBELs, BUBBELs en nog eens BUBBELs

We leven in een grote BUBBEL. Vooral de Amerikaanse financiële markt bestaat uit BUBBELs, BUBBELs en nog eens BUBBELs. Er is een aandelenBUBBEL, een overheidsschulden BUBBEL, een bedrijfsschulden BUBBEL, een vastgoedBUBBEL, een landbouwgrond BUBBEL, een derivatenBUBBEL en een studentenleningen BUBBEL. De overheidsschuld is met 40 % toegenomen sinds de laatste recessie. En als er een constante is in de geschiedenis, dan is het wel dat financiële BUBBELs altijd barsten, aldus The Economic Collapse.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

James Turk ziet goud op $ 12.000 als de BUBBEL barst

De huidige BUBBEL waar we momenteel in leven zal net als alle andere BUBBELs in het verleden bezwijken onder zijn eigen gewicht. Je ziet nu al dat de rijken der aarde hun geld zo veel mogelijk uit het systeem proberen te halen: ze kopen vastgoed in Londen en Singapore, ze kopen kunst, verzamelobjecten, oude auto’s … alles wat maar tastbaar is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$