Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 196 tot 200
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

‘De wereld zit te diep in het rood’

“Er bestaat geen enkele mogelijkheid om de definitieve implosie te vermijden van een BUBBEL die ontstaan is door kredietexpansie. De vraag is alleen of de crisis zich eerder vroeg zal manifesteren door het vrijwillig opgeven van de kredietuitbreiding, dan wel op een later tijdstip via een definitieve en totale ineenstorting van het valutasysteem.” Dit citaat van Ludwig von Mises (1881 – 1973), een van de grondleggers van de Oostenrijkse economische school, vat uitstekend de precaire situatie samen waarin vooral de westerse wereld zich momenteel bevindt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Faber: “China heeft geen kredietBUBBEL – China heeft een gigantische kredietBUBBEL

Volgens Marc Faber groeit de Chinese economie maar aan de helft van het tempo dat ze officieel rapporteren. Als China zijn groeicijfers bekend maakt, toveren ze een cijfer uit hun mouw wat het beste past op dat moment. Faber denkt dat China slechts 4 % op jaarbasis groeit, maar in een wereld die globaal niet groeit, is dat nog steeds een fantastische prestatie.

Bron: godfatherpolitics.com
Geplaatst: zondag 9 maart 2014

The Quadrillion-Dollar Derivaten BUBBEL

Thinking about a quadrillion dollars is like trying to imagine how big the universe is. The $16 trillion national debt is staggering enough, but reading about a quadrillion-dollar bubble is beyond mind-blowing. While the media and Washington D.C. have our attention on the financial precipice allegedly ahead of us next year and the silly, fake “negotiations” that are going on, the biggest U.S. banks have been dealing with risky financial instruments called derivatives (specifically over-the-counter derivatives, a completely unregulated marketplace). Because these derivatives transactions can be done privately without going through an exchange, the total face value of the global derivatives market is estimated at upwards of $1.5 quadrillion. Compared to this derivatives bubble, the fiscal cliff is a mere crack in the pavement.

Bron:
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een BUBBEL?

De goudprijs staat op het moment van schrijven op $1.330 per troy ounce, een daling van bijna 31% ten opzichte van het all-time high van $1.920 per troy ounce in 2011. Was dat het einde van een goudBUBBEL? Of was de prijsbeweging van het afgelopen jaar slechts een gezonde correctie in een bull market?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

Grafieken: Is goud een BUBBEL?

Analist Dan Popescu legt aan de hand van een aantal grafieken uit waarom hij denkt dat goud (nog) geen BUBBEL is. Gecorrigeerd voor inflatie is het edelmetaal veel goedkoper dan de piek van 1980 en vergeleken met andere BUBBELs in aandelen en grondstoffen stelt de rally in goud sinds 2002 nog maar weinig voor. Ook stijgt de goudprijs veel minder hard dan in aanloop naar 1980.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$