Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

533 artikelen gevonden. Artikel 211 tot 215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Roubini waarschuwt voor 11 vastgoedBUBBELs

Nouriel Roubini waarschuwt voor 11 landen waar een potentiële vastgoedBUBBEL aan de gang is en voor nog eens 6 landen waar sommige steden last hebben van een overwaardering van het vastgoed. In deze lijst staan verschillende grote landen waardoor de impact wereldwijd voelbaar kan worden, aldus The Washington Post.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Faber: “De BUBBEL zal barsten” en “Geef mij maar goud i.p.v. Bitcoins”

In een interview met Bloomberg TV praat de legendarische belegger Marc Faber over de desastreuze gevolgen van het beleid van de Federal Reserve.

Dit beleid zorgt voor problemen over heel de wereld. De rubberen band is zo ver uit elkaar getrokken, dat ze ieder moment kan knappen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Documentaire: Debt

De Universiteit van Groningen publiceerde afgelopen zomer een interessante video over ons geldsysteem. In vier video's van ongeveer een kwartier legt monetair en financieel econoom Dirk Bezemer uit hoe ons geldsysteem werkt en waardoor economische BUBBELs ontstaan. Een aanrader!

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

DNB wijst WOB verzoeken af om openheid van zaken te geven over Nederlands goud

Al is de BUBBEL het afgelopen jaar behoorlijk leeggelopen, toch blijft goud altijd een interessant onderwerp om te volgen. Zo ook vandaag weer een bericht op de website van SilverDoctors waarin duidelijk wordt gemaakt hoeveel moeite de Nederlandsche Bank doet om de locaties van de goudreserves van Nederland onder de pet te houden.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

De Vergeten VastgoedBUBBEL

In de jaren ’70 maakte Nederland ook al eens een vastgoedhausse en krach mee. Wat gebeurde er toen precies?

Recentelijk publiceerde de Volkskrant een artikel waarin de woningmarktcrisis van de jaren ’70, al dan niet geïnspireerd door onderstaand artikel, onder de aandacht werd gebracht. Twee jaar geleden schreef ik dit artikel op mijn blog over die crisis. Wie alle voetnoten wil lezen, wordt doorverwezen naar de PDF van het artikel. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$