Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

549 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

Kan de Fed een derde BUBBEL in 15 jaar nog vermijden?

De laatste 5 jaren heeft de Federal Reserve honderden miljarden vers geld gecreëerd dat nauwelijks of niet doordrong tot de economie. In het verleden zorgde een te los monetair beleid al voor enkele desastreuze BUBBELs. Aan het huidige tempo zal de Fed zijn QE pas beëindigen tegen het einde van het jaar. Is de Fed deze keer opnieuw te laat om het barsten van een BUBBEL te vermijden?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Wanneer knapt de Chinese vastgoedBUBBEL?

In China werd het afgelopen jaar voor omgerekend $380 miljard aan nieuwe hypotheekleningen verstrekt. Dat terwijl er in sommige gebieden al veel te veel gebouwd is. Vorig jaar stegen de prijzen in verschillende grote steden met ongeveer 25%.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

De Chinese kredietBUBBEL

China heeft de afgelopen jaren een grote kredietBUBBEL opgeblazen door investeringen in infrastructuur en vastgoed. Veel van deze schulden zijn weggestopt buiten de balans van diverse staatsbanken. Volgens econoom Viral Acharya kan de Chinese schuldenberg een nieuwe crisis veroorzaken.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

De 10 grootste misverstanden over de huidige crisis

Wie de echte schuld heeft aan deze crisis is bekend en toch zijn er nog vele misverstanden over deze schuldvraag, want wat weten we nu echt?. al eerder lieten we in een videoserie zien hoe bij de val van de eerste dominosteen de financiële BUBBEL open spatte. Hieronder zetten we de grootste misverstanden nog even op een rijtje.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Robert Shiller: Bitcoin is een voorbeeld van een BUBBEL

Nobelprijs laureaat Robert Shiller is geen fan van Bitcoin. Hij lichtte dit toe aan een panel in Davos. De discussie ging over digitale trends op de financiële markten en dan is het niet verwonderlijk dat Bitcoin al snel ter sprake kwam. Shiller voorspelde in het verleden al menige BUBBELs en is er ook nu van overtuigd dat Bitcoin in dat rijtje thuis hoort.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$