Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

544 artikelen gevonden. Artikel 226 tot 230
Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

De Vergeten VastgoedBUBBEL

In de jaren ’70 maakte Nederland ook al eens een vastgoedhausse en krach mee. Wat gebeurde er toen precies?

Recentelijk publiceerde de Volkskrant een artikel waarin de woningmarktcrisis van de jaren ’70, al dan niet geïnspireerd door onderstaand artikel, onder de aandacht werd gebracht. Twee jaar geleden schreef ik dit artikel op mijn blog over die crisis. Wie alle voetnoten wil lezen, wordt doorverwezen naar de PDF van het artikel. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Geen vastgoed zeepbel in de VS

De fundamentals onder de Amerikaanse vastgoed markt zijn stevig. Daarmee is de angst voor een zeepbel overtrokken en dat is ook voor Wall Street goed nieuws.

Vormt zich in de VS. een nieuwe zeepbel in de vastgoedsector? De meningen daarover zijn verdeeld. De economen van CoreLogic, gespecialiseerd in vastgoedstatistieken, lachen de vrees voor BUBBELvorming weg, voorlopig is daar geen sprake van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Was goud een BUBBEL in 2011? Deze grafiek zegt iets anders

Er zijn er veel die beweren dat goud in 2011 een BUBBEL was die nu al 2 jaar leeg loopt. Onderstaande grafiek laat echter iets anders zien. En als goud geen BUBBEL was in 2011, dan is de daling sinds de piek van $ 1.900 naar nu $ 1.200 gewoon een cyclische berenmarkt in een seculaire stierenmarkt. Dat betekent dat we nog veel mogen verwachten van de goudprijs de komende jaren.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 23 december 2013

BoE waarschuwt voor huizenmarktBUBBEL terwijl prijzen stijgen

One of the Bank of England’s most senior figures has warned homebuyers that there will be a clampdown on house purchases if there is any evidence that increasing prices are spiralling out of control.

Andrew Bailey, deputy governor of the Bank and the man charged with ensuring financial stability in the UK, said the housing market was one of the key issues for 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Volgt Bitcoin het klassieke BUBBEL-model?

De BUBBEL Bitcoin haters staan tegenwoordig lijnrecht tegenover de Bitcoin grensverleggende technologie believers. Het patroon van de Bitcoinprijs lijkt echter op een klassiek BUBBEL-model, aldus Jesse Colombo. Nadat de prijs maal 6 ging op enkele weken tijd en maal 90 op een jaar tijd, is de prijs ondertussen gehalveerd. Is de BUBBEL uiteen gespat?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$