Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 231 tot 235
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Staat goud aan de vooravond van een piek zoals in 1980?

Door de dalende goudprijs vraagt men zich af of goud een BUBBEL is of niet. De vergelijking met de goudcrash van 1980 tot 2000 komt steeds vaker om de hoek kijken. Maar is die vergelijking wel terecht?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Te koop: luchthaven. Als nieuw. Kostprijs: 1 miljard. Nu voor... 100 miljoen

Een van de exponenten van de de Spaanse vastgoedBUBBEL - de luchthaven van de Spaanse stad Ciudad Real - wordt vandaag geveild. De curatoren hopen op een bod van op zijn minst 100 miljoen euro, voor een luchthaven die het tienvoudige heeft gekost, maar amper is gebruikt. In april van 2012 ging de spookluchthaven definitief dicht, zo’n drie jaar nadat de uitbater ervan - CR Aeropuertos - failliet ging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Greenspan: "Bitcoin is een BUBBEL"

Volgens Alan Greenspan, oud-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, is Bitcoin een BUBBEL. Terwijl papiergeld waarde ontleent aan de persoon of instantie die het uitgeeft heeft Bitcoin volgens Greenspan geen enkele intrinsieke waarde. Ook Nout Wellink ziet niks in Bitcoin, hij vergeleek het deze week met de tulpenmanie.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

De keizer heeft geen kleren aan

De Amerikaanse aandelenmarkten laten al weken all-time highs zien. Enerzijds gevoed door de onbeperkte liquiditeiten die de Amerikaanse Centrale Bank in het dollar-systeem pompt. Anderzijds door het gebrek aan potentieel rendement in andere beleggingscategorieën.

Robert Shiller, bekend van zijn boek Irrational Exuberance, waarschuwde dit weekend voor een mogelijke prijsBUBBEL op deze markten. Kenmerkend voor dit soort BUBBELs is dat de koersen hard  stijgen en hard kunnen corrigeren. De vraag die ik mezelf daarbij stel is, wat moet er gebeuren alvorens marktspeculanten beseffen dat de BUBBEL op knappen staat?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Wordt Bitcoin een nieuwe valuta of een speculatief speeltje?

Met de explosieve prijsstijging van de crypto-currency Bitcoin, stellen steeds meer experts zich openlijk de vraag: zijn we getuige van de ‘geboorte’ van een nieuwe digitale valuta?

Critici blijven met de nodige argwaan naar de ontwikkelingen van Bitcoin kijken en zien erin het zoveelste speeltje voor financiële speculanten, dat uiteindelijk, zoals alle financiële BUBBELs, in tranen zal eindigen voor de meeste deelnemers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$