Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 231 tot 235
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

De keizer heeft geen kleren aan

De Amerikaanse aandelenmarkten laten al weken all-time highs zien. Enerzijds gevoed door de onbeperkte liquiditeiten die de Amerikaanse Centrale Bank in het dollar-systeem pompt. Anderzijds door het gebrek aan potentieel rendement in andere beleggingscategorieën.

Robert Shiller, bekend van zijn boek Irrational Exuberance, waarschuwde dit weekend voor een mogelijke prijsBUBBEL op deze markten. Kenmerkend voor dit soort BUBBELs is dat de koersen hard  stijgen en hard kunnen corrigeren. De vraag die ik mezelf daarbij stel is, wat moet er gebeuren alvorens marktspeculanten beseffen dat de BUBBEL op knappen staat?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Wordt Bitcoin een nieuwe valuta of een speculatief speeltje?

Met de explosieve prijsstijging van de crypto-currency Bitcoin, stellen steeds meer experts zich openlijk de vraag: zijn we getuige van de ‘geboorte’ van een nieuwe digitale valuta?

Critici blijven met de nodige argwaan naar de ontwikkelingen van Bitcoin kijken en zien erin het zoveelste speeltje voor financiële speculanten, dat uiteindelijk, zoals alle financiële BUBBELs, in tranen zal eindigen voor de meeste deelnemers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

15 signalen dat we de piek naderen van een immense BUBBEL

We horen steeds vaker dat alles goed gaat, maar je moet geen Nobelprijs winnaar zijn om te zien dat dit niet het geval is. De markten lopen veel verder voorop de economie en hoewel de markten niet altijd de evolutie van de economie volgen, is er toch enig verband waardoor een te grote discrepantie zorgt voor een correctie. Het tijdstip bepalen dat de BUBBEL barst is onmogelijk, maar The Economie Collapse ziet wel 15 signalen dat het niet veel langer kan duren.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Shiller: aandelenmarkten een zeepbel

De Amerikaanse econoom Robert Shiller heeft weer van zich laten horen. De econoom die dit jaar de Nobelprijs voor economie won, ziet nu een financiele zeepbel ontstaan door de flinke stijgingen op de aandelenmarkten. Vooral in Amerika is er gevaar voor een BUBBEL

In een interview met het Duitse blad de Spiegel geeft Shiller aan dat veel beurzen al op een hoog niveau staan en de vastgoedprijzen stijgen ook sterk mee. Dat zou volgens de econoom ‘verkeerd kunnen aflopen’.

Bron: beursplein6.nl
Geplaatst: zaterdag 30 november 2013

Bitcoin is teken van massieve speculatieBUBBEL

Marc Faber, bij veel beleggers bekend als superbeer, weet wel hoe het komt dat de digitale valuta Bitcoin van 810 dollar naar 1200 dollar is gestegen in een korte periode. Volgens de investeerder komt dit, omdat er nu veels te veel geld in omloop is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$