Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 236 tot 240
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

‘Olieprijs is momenteel 20% tot 30% te hoog’

Volgens Fadel Gheit, een olie-analist bij Oppenheimer, is de huidige olieprijs veel te hoog.

De olieBUBBEL wordt volgens Gheit veroorzaakt door een zogenaamde ‘supple risk premium’. Deze premie, van 20% tot 30%, zal volgens de analist verdwijnen wanneer de perikelen rondom het nucleair prgramma van Iran tot bedaren zullen komen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Staat goud aan de vooravond van een piek zoals in 1980?

Door de dalende goudprijs vraagt men zich af of goud een BUBBEL is of niet. De vergelijking met de goudcrash van 1980 tot 2000 komt steeds vaker om de hoek kijken. Maar is die vergelijking wel terecht?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 9 december 2013

Te koop: luchthaven. Als nieuw. Kostprijs: 1 miljard. Nu voor... 100 miljoen

Een van de exponenten van de de Spaanse vastgoedBUBBEL - de luchthaven van de Spaanse stad Ciudad Real - wordt vandaag geveild. De curatoren hopen op een bod van op zijn minst 100 miljoen euro, voor een luchthaven die het tienvoudige heeft gekost, maar amper is gebruikt. In april van 2012 ging de spookluchthaven definitief dicht, zo’n drie jaar nadat de uitbater ervan - CR Aeropuertos - failliet ging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Greenspan: "Bitcoin is een BUBBEL"

Volgens Alan Greenspan, oud-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, is Bitcoin een BUBBEL. Terwijl papiergeld waarde ontleent aan de persoon of instantie die het uitgeeft heeft Bitcoin volgens Greenspan geen enkele intrinsieke waarde. Ook Nout Wellink ziet niks in Bitcoin, hij vergeleek het deze week met de tulpenmanie.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

De keizer heeft geen kleren aan

De Amerikaanse aandelenmarkten laten al weken all-time highs zien. Enerzijds gevoed door de onbeperkte liquiditeiten die de Amerikaanse Centrale Bank in het dollar-systeem pompt. Anderzijds door het gebrek aan potentieel rendement in andere beleggingscategorieën.

Robert Shiller, bekend van zijn boek Irrational Exuberance, waarschuwde dit weekend voor een mogelijke prijsBUBBEL op deze markten. Kenmerkend voor dit soort BUBBELs is dat de koersen hard  stijgen en hard kunnen corrigeren. De vraag die ik mezelf daarbij stel is, wat moet er gebeuren alvorens marktspeculanten beseffen dat de BUBBEL op knappen staat?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$