Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 241 tot 245
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Goud is de enige uitweg voor centrale banken

Volgens Dimitri Speck, auteur van het boek The Gold Cartel, is goud de enige veilige haven voor centrale banken. Doordat de rol van goud de afgelopen decennia gemarginaliseerd is hebben we een gigantische kredietBUBBEL op kunnen blazen. Als die kredietBUBBEL barst moeten centrale banken ergens anders op terug kunnen vallen dan staatsobligaties. Het is om die reden dat goud aan populariteit wint.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Huizencrisis VS terug van weggeweest?

De HuizenBUBBEL van 2006/2007 in de States die leidde tot de Kredietcrisis van 2008 – waarvan we allemaal nog de gevolgen dragen – lijkt terug van weggeweest, althans in Noord-Amerika.  Noem het Huizencrisis BIS.  Reuters heeft het op zijn voorpagina : Leners hebben meer en meer moeite de afbetalingen van hun hypotheek na te komen; leningen die ze maakten tijdens en voor de huizenBUBBEL, een trend die een nieuwe klap kan toedienen aan de grote banken van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Steeds meer signalen voor een eindejaarsrally en een sterk begin van 2014

Als er over BUBBELs gesproken wordt, refereert men al snel naar de BUBBELs van 2000 en 2007.

Financial Sense bekeek enkele technische indicatoren van vandaag met de situatie in 2000 en 2007 - de BUBBELjaren bij uitstek van deze eeuw. Ze komen tot de conclusie dat we nog lang niet in een BUBBEL zitten. We kunnen ons dus opmaken voor een sterk einde van het jaar en mogelijk ook een sterk begin van 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Wat denken 10 specialisten over de huidige aandelenmarkt?

BUBBEL hier, BUBBEL daar, geen BUBBEL hier, geen BUBBEL daar. Vraag 12 analisten wat ze denken van de huidige aandelenmarkt en je krijgt 13 verschillende meningen. Het is dan altijd interessant om eens te horen wat de echte specialisten denken, de grote beleggers die hun strepen al lang hebben verdiend,  zoals ...

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Crises zitten in ons economisch systeem gebakken.

Huizenmarkt-Zeepbel | Dirk Bezemer legt in de onderstaande video uit hoe economische crises ontstaan. Veel mensen proberen het grote publiek wijs te maken dat het alleen met vertrouwen te maken heeft. Dirk laat zien dat het in systeem zit. “BUBBELs en crises zitten in ons economisch systeem gebakken.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$