Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 246 tot 250
Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 29 november 2013

Bitcoin mania

Geld is ‘geobjectiveerd vertrouwen’. Ik accepteer geld omdat jij het accepteert en andersom.

De Amerikaanse senaat is van plan om de bitcoin – de nieuwe digitale munt – wellicht als wettelijk betaalmiddel in de Verenigde Staten toe te laten. Een maand geleden kon men nog een bitcoin op de beurs Mt. Gox kopen voor minder dan $ 200. Inmiddels is de gemiddelde koers van een bitcoin gestegen naar $ 1.000. Wat is er toch aan de hand met deze digitale munt? Het is duidelijk dat er sprake van een speculatieve BUBBEL vanwege een groeiende vraag naar bitcoins uit China, waar de grootste bitcoin beurs gevestigd is. De speculanten gokken erop dat de Amerikaanse senaat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel zal toelaten en dat vertaalt zich onmiddellijk in een spectaculaire koersstijging. Dat komt zeker ook omdat er steeds meer getwijfeld wordt aan de waardevastheid van de dollar. De Amerikaanse centrale bank, de Fed, heeft zijn balans sinds het begin van de crisis tot het viervoudige opgeblazen. Maar de wezenlijke vraag is of de bitcoin eigenlijk wel geld is. Geld is ‘geobjectiveerd vertrouwen’. Ik accepteer geld omdat jij het accepteert en andersom. Geld moet altijd voldoen aan drie functies: rekeneenheid, ruilmiddel en vermogenstitel. De bitcoin voldoet op dit moment aan geen van deze drie functies. Het is geen rekeneenheid vanwege de enorme koersfluctuaties, het kan niet fysiek geruild worden en het heeft weinig waarde als vermogenstitel. Dat komt omdat de bitcoin niet gedekt wordt door een centrale bank met daarachter de overheid. Het is waar dat de huidige valuta’s (dollar, euro, pond en yen) ook niet volledig gedekt zijn door de reserves van een centrale bank, maar de centrale banken zullen nooit onbeperkt geld aanmaken. Er is geen enkele instantie die op internationaal of zelfs nationaal niveau de totale hoeveelheid bitcoins in de hand houdt. Dat betekent dat er een moment zal komen dat degenen die bitcoins kunnen aanmaken, er een belang bij hebben om het aanbod van bitcoins op te blazen om daarmee heel veel echt geld te kunnen verdienen. Daarmee komt er een einde aan de bitcoin. De bitcoin mania is dan de zoveelste les in de lange geschiedenis van speculatieve BUBBELs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

Goud is de enige uitweg voor centrale banken

Volgens Dimitri Speck, auteur van het boek The Gold Cartel, is goud de enige veilige haven voor centrale banken. Doordat de rol van goud de afgelopen decennia gemarginaliseerd is hebben we een gigantische kredietBUBBEL op kunnen blazen. Als die kredietBUBBEL barst moeten centrale banken ergens anders op terug kunnen vallen dan staatsobligaties. Het is om die reden dat goud aan populariteit wint.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 november 2013

Huizencrisis VS terug van weggeweest?

De HuizenBUBBEL van 2006/2007 in de States die leidde tot de Kredietcrisis van 2008 – waarvan we allemaal nog de gevolgen dragen – lijkt terug van weggeweest, althans in Noord-Amerika.  Noem het Huizencrisis BIS.  Reuters heeft het op zijn voorpagina : Leners hebben meer en meer moeite de afbetalingen van hun hypotheek na te komen; leningen die ze maakten tijdens en voor de huizenBUBBEL, een trend die een nieuwe klap kan toedienen aan de grote banken van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Steeds meer signalen voor een eindejaarsrally en een sterk begin van 2014

Als er over BUBBELs gesproken wordt, refereert men al snel naar de BUBBELs van 2000 en 2007.

Financial Sense bekeek enkele technische indicatoren van vandaag met de situatie in 2000 en 2007 - de BUBBELjaren bij uitstek van deze eeuw. Ze komen tot de conclusie dat we nog lang niet in een BUBBEL zitten. We kunnen ons dus opmaken voor een sterk einde van het jaar en mogelijk ook een sterk begin van 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 november 2013

Wat denken 10 specialisten over de huidige aandelenmarkt?

BUBBEL hier, BUBBEL daar, geen BUBBEL hier, geen BUBBEL daar. Vraag 12 analisten wat ze denken van de huidige aandelenmarkt en je krijgt 13 verschillende meningen. Het is dan altijd interessant om eens te horen wat de echte specialisten denken, de grote beleggers die hun strepen al lang hebben verdiend,  zoals ...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$