Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 oktober 2016

Nee, China staat niet op instorten

De Chinese economie wordt vaak verkeerd begrepen. Al jaren horen we verhalen over een aandelenBUBBEL, een huizenzeepbel, een munt die op instorten staat… de welbekende harde landing van de economie. Is het allemaal wel zo erg of wordt er veel overdreven?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 oktober 2016

Nieuwe financiële crisis in 2017?

Het is volgend jaar 10 jaar na de grote depressie, volgend op de grootste BUBBEL in de geschiedenis. Statistisch gezien is de kans om in 2017 een nieuwe crisis mee te maken bijzonder hoog, afgaande op de voorbije jaren.

Als de geschiedenis opnieuw gelijk krijgt zal er zich volgend jaar een nieuwe financiële crisis voordoen, dit volgend op een decennialang patroon. In 1987 gebeurde de grootste daling ooit op een dag, in 1997 de Aziatische crisis en in 2007 het begin van een globale depressie waar gevolgen nog steeds zichtbaar zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Deze assets bezit je maar al te graag wanneer de grootste BUBBELs barsten

Het is geen geheim dat zowel de aandelenmarkten, de huizenmarkt alsook de obligatiemarkt zich allen tegelijkertijd tot een mega BUBBEL hebben ontwikkeld. Al deze assetclasses correleren met elkaar in dezelfde richting. Daar geen twijfel aan. De huizenmarkt lijkt daarbij een herhaling van zijn voorgaande BUBBEL.

Onderstaand een grafiek van de S&P/Case-Shiller Index welke veranderingen in huizenprijzen meet volgens de zogenoemde ‘repeat-sales method’ – huizenprijzen in vergelijking met de prijzen van hetzelfde huis in het verleden. Wanneer de huizenprijzen sinds 2012 mee zouden bewegen met de inflatie, zou de index nu rond de 142 noteren. Echter staat deze graadmeter op 186 punten wat ontegenzeggelijk een BUBBELvorming uitwijst.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Miljardair Paul Singer: Zie hier de grootste BUBBEL aller tijde

Eerder verschenen op SlimBeleggen.com

Miljardair en hedgefund manager Paul Singer, oprichter van hedgefund Elliott Management Corporation (EMC) waarschuwde onlangs voor de grootste BUBBEL die deze wereld ooit tegemoet is getreden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Amsterdam staat in de Top-10 van grootste vastgoedBUBBELs ter wereld

Vancouver, Londen en Stockholm zijn de 3 steden met de grootste kans op een vastgoedBUBBEL. Dat blijkt uit een studie van UBS. De vastgoedprijzen in deze steden swingen de laatste jaren werkelijk de pan uit. Na de top-3 volgen ook nog Sydney, München en Hong Kong met een groot risico. Maar ook Amsterdam staat in de top-10.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$