Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

536 artikelen gevonden. Artikel 296 tot 300
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Is de goudBUBBEL nu echt aan het barsten?

Wij beweren al langere tijd dat goud in een BUBBEL zit, en hoe verder het jaar vordert, hoe meer het er op begint te lijken dat we gelijk krijgen. Diverse media melden dat de goudkoers op dit moment op het laagste punt staat sinds 2010, met een koers in euro van onder 1000 verloor goud meer dan een derde van haar waarde, wat ook pijnlijk duidelijk wordt in deze grafiek. Maar wat gaat het laatste duwtje worden waardoor goud helemaal door de bodem heenzakt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 juni 2013

Jim Rickards: “De Fed zal BUBBELs blijven blazen”

Sinds het woord 'tapering' is gevallen, is de volatiliteit op de financiële markten omhoog geschoten. De ene Fed-official na de andere probeert de markt nu te sussen met allerhande verklaringen, zelfs Bernanke probeert de impact van zijn uitspraken te minimaliseren. Jim Rickards is er dan ook van overtuigd dat de Federal Reserve zal blijven doen waar het goed in is: BUBBELs blazen.

Rickards vindt het opvallend dat de grootste centrale planner ter wereld niet de centrale bank van China is, maar de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Bernanke en Co proberen het gevoel van welvaart te verhogen door de huizenprijzen en aandelen in waarde te laten stijgen. Dit zou de rijkere bevolking moeten aanzetten om meer te consumeren.

Bubblicious 

Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Is goud dan toch een BUBBEL?

Goud kreeg de voorbije maanden rake klappen. Sinds Ben Bernanke begin deze maand liet uitschijnen dat het tijdperk van goedkoop geld langzaam maar zeker ten einde komt ging het edelmetaal nog eens 8% lager. Woensdag daalde het tot zijn laagste niveau in 3 jaar. Het gaat om de sterkste trimestriële daling sinds het einde van de akkoorden van Bretton Woods in 1971.

Reden voor Goldman Sachs om eens te kijken hoe goud het door de eeuwen heen deed. Wat blijkt? Tussen 1500 en 1965 verloor goud liefst 80% van zijn waarde berekend in aan de inflatie aangepaste Britse ponden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Volgens deze grafiek WAS goud een BUBBEL

De BUBBELs op onderstaande grafiek van BusinessInsider vertegenwoordigen de totale waarde van de future contracten op de goudmarkt, m.a.w. men vermenigvuldigt de goudprijs met het aantal openstaande contracten. Het is nu vier jaar geleden dat er nog zo weinig openstaande contracten waren op de goud futures, wanneer de goudprijs nog onder de $ 1.000 noteerde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Amerikaanse huizenBUBBEL nieuw leven ingeblazen

Zie hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Amerikaanse huizenprijzen. Wordt gemeten door middel van de Case Shiller Index (PDF alert). Dit is de huizenprijsindex van S&P. De gemiddelde prijs van een Amerikaans huis (althans, de gemiddelde prijs van de huizen in tien Amerikaanse steden) is in april 2013 met 11,6% op jaarbasis gestegen. Dit ondanks de stijgende rente en duurder wordende hypotheken. Ook het aantal verkochte woningen in Amerika nam toe.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$