Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 september 2016

Miljardair Paul Singer waarschuwt voor de grootste BUBBEL ooit

Miljardair en hedgefund manager Paul Singer, oprichter van hedgefund Elliott Management Corporation (EMC) waarschuwde onlangs voor de grootste BUBBEL die deze wereld ooit tegemoet is getreden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2016

In deze 13 steden is het vastgoed meest overgewaardeerd

De lagerentepolitiek van de centrale banken heeft een vastgoedBUBBEL gecreëerd die in Londen en Vancouver voor de grootste problemen dreigt te zorgen.

Dat is de conclusie van een studie van de Zwitserse bank UBS. Net als in beide voormelde steden is de prijs van vastgoed ook in Stockholm, Sydney, München en Hong Kong de voorbije 5 jaar met gemiddeld meer dan 50% gestegen. Elders beperkt die stijging zich tot gemiddeld 15%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Hoeveelheid toxische kredieten in China 10x groter dan gedacht

Hetgeen wat de gehele financiële wereld reeds enige tijd weet blijkt nu nog erger te zijn dan men eerst dacht. We spreken hier over één van de grootste kredietBUBBELs ooit, genaamd de Chinese economie.

De toxische leningen in China worden reeds langer genoemd als één van de volgende oorzaken van een financiële crisis. Niet enkel de toxische leningen aan privébedrijven maar ook de duizenden zogenaamde “zombie”-bedrijven die worden rechtgehouden via staatssubsidiering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Singer: “Obligatiemarkt is de grootste BUBBEL ter wereld”

Miljardair en hedge fund manager Paul Singer, oprichter van het 27 miljard dollar grote Elliott Management, noemt de obligatiemarkt de grootste BUBBEL ter wereld.

Sprekend voor de CNBC Delivering Alpha Conference gaf hij aan dat het beste idee dat hij voor de zaal met investeerders kon bedenken het verkopen van obligaties zou zijn. Singer:

“It’s the biggest bubble in the world. I think owning medium to long-term G-7 fixed income is a really bad idea. By removing these things that are bad ideas, that’s a helpful think. Sell your 30-year bonds”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

5 bedrijven die hun dividend al meer dan 50 jaar op rij verhogen

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum.

Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-BUBBEL, de financiële crisis, tal van recessies, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$