Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Singer: “Obligatiemarkt is de grootste BUBBEL ter wereld”

Miljardair en hedge fund manager Paul Singer, oprichter van het 27 miljard dollar grote Elliott Management, noemt de obligatiemarkt de grootste BUBBEL ter wereld.

Sprekend voor de CNBC Delivering Alpha Conference gaf hij aan dat het beste idee dat hij voor de zaal met investeerders kon bedenken het verkopen van obligaties zou zijn. Singer:

“It’s the biggest bubble in the world. I think owning medium to long-term G-7 fixed income is a really bad idea. By removing these things that are bad ideas, that’s a helpful think. Sell your 30-year bonds”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

5 bedrijven die hun dividend al meer dan 50 jaar op rij verhogen

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum.

Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-BUBBEL, de financiële crisis, tal van recessies, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2016

Paul Singer: Dit is grootste obligatieBUBBEL ooit

Volgens vermogensbeheerder Paul Singer hebben we vandaag de dag te maken met de grootste obligatieBUBBEL in de geschiedenis. Hij begrijpt niet waarom veel beleggers staatsobligaties nog steeds als veilige haven beschouwen, omdat risico en rendement totaal niet meer in verhouding tot elkaar staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juli 2016

Hoe robuust is de explosieve waardestijging van deze populaire commodity?

Willen we het nog eens over lithium hebben? Dit alkalimetaal scheert momenteel hoge toppen, zelfs hoger dan goud.

Dat is vooral te wijten aan het (relatieve) succes van Tesla Motors, dat las u al eerder bij beurs.com. Sinds april gaf de BUBBEL nog geen krimp. In tegendeel, de prijsstijging van lithium gaat onverminderd voort.

Het ziet er echter naar uit dat de lithium-prijs zich in de toekomst steeds meer zal emanciperen van Tesla. Dat is te wijten aan miljardendeals die bedrijven in andere sectoren, zoals LG en Panasonic, met de grote vijf lithiumproducenten gesloten hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Is het economisch herstel zelf een BUBBEL?

De wereld zit vol met BUBBELs. Een nieuwe grotere BUBBEL moet steeds het leeglopen van de vorige opvullen. We sukkelen van de ene in de andere crisis waardoor centrale banken wel nieuwe BUBBELs moeten blazen om te voorkomen dat we een mega-crash krijgen. Dit wordt dan bestempeld als een economisch herstel.

Maar wat als dat economisch herstel zelf een BUBBEL is?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$