Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 316 tot 320
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Chinese kredietBUBBEL staat op ploffen en het wordt er een 'zoals in de moderne wereld-geschiedenis nooit is gezien'

China’s schaduwbankensysteem is volledig ‘out of control’ en dreigt een BUBBEL te veroorzaken zoals er in de moderne wereldgeschiedenis nooit een is gezien. Dat zegt het kredietadviesagentschap Fitch Ratings. Volgens het agentschap is de schaal waarop kredieten zijn verleend dermate extreem dat het land er niet meer in zal slagen zich 'uit de problemen te groeien' zoals het dat in het verleden wel deed.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Goud heeft een geheime vijand

Kenners hebben zich al suf gepiekerd over de oorzaken waarom de goudprijs medio april plots in vrije val ging. We zetten nog even een aantal veel geciteerde factoren op een rijtje: geen angstgevoel meer bij de beleggers, een BUBBEL, de Fed en haar QE en ga zo maar door.

Maar volgens sommige spelers op de markt heeft iedereen 1 belangrijke factor op de markt over het hoofd gezien. Jim Iuorio, TJM Institutional Services managing director en medewerker van CNBC.com’s “Futures Now” lichtte daaromtrent een tipje van de sluier.

Timing is belangrijk

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Lid Bank of England waarschuwt voor obligatieBUBBEL

Andy Haldane, Bank of England director of financial stability, vreest dat de grootste BUBBEL in de financiële geschiedenis op springen staat. Je kunt niet ontkennen dat de obligatiemarkt een BUBBEL is zegt Haldane. Deze BUBBEL is ontstaan door het excessief printen van elektronisch geld. Als de BUBBEL barst, zal dit gevolgen hebben voor het globale financiële systeem, aldus The Guardian...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Bijna elke grote activaklasse zit in een BUBBEL

De Federal Reserve wordt wel eens op de schouders geklopt om de aandelenmarkt zo goed te laten stijgen. Maar de Amerikaanse aandelen zitten in goed gezelschap, zegt TrimTabs, bijna alle grote activaklasse zijn opgeblazen door de globale centrale banken. Een belegger met een lange termijn horizon moet heel goed opletten waarin ze beleggen, zo staat op CNBC...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Heeft er iemand de crisis én het herstel voorspeld?

We luisteren graag naar de meningen van experts. Deze experts staan op omdat ze iets op tijd zagen aankomen en de mensen daarvoor gewaarschuwd hebben. Maar in de meeste gevallen voorspellen deze experts al lang hetzelfde en blijven ze in het berenkamp of het stierenkamp. Cullen Roche van PragCap vraagt zich af of er iemand was die de crisis én het herstel heeft voorspeld?

Analisten die al 10 jaar riepen dat de overheid te teveel schulden heeft, dat er overal BUBBELs worden geblazen,... kunnen met hun oppervlakkige voorspellingen op een geven moment gelijk krijgen waardoor hun ster weer meer gaat schitteren.

Het juiste perspectief...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$