Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 321 tot 325
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

ObligatieBUBBEL spreidt zich uit naar Azië en Afrika

De lage rente en de geldpers financiering van centrale banken heeft een vlucht naar rendement teweeg gebracht. Als gevolg daarvan zijn Amerikaanse 'junk bonds', obligaties van de PIIGS-landen, Afrikaanse staatsobligaties en Aziatische bedrijfsleningen steeds populairder geworden. Overal daalt de rente!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Canadese woningmarkt dreigt volgende BUBBEL (en big short) te worden

Het detecteren van BUBBELs lijkt een wereldwijde sport te worden. Regelmatig wordt onze aandacht gevestigd op deze BUBBELs die binnen afzienbare kunnen of zouden kunnen imploderen. Enkele vb: de Australische Dollar, de Chinese economie, de beurs op Wall Street, (bijna) alle obligatiemarkten en ga zo maar door.

Steve Eisman, de hedge fund manager die naam maakte als stichter en portfolio manager bij Emrys Partners, heeft binnen de sector een reputatie hoog te houden. Hij ging namelijk volop short op hypotheken in 2008, een gok die hem handenvol geld opleverde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Bitcoin BUBBEL Bullshit

De voorbije weken heb ik het Bitcoin-verhaal eens van dichterbij bekeken.

Al was het maar omdat ik een contrarian ben.

Als iedereen vertelt dat Bitcoin een BUBBEL is, dan is dat alleen al waarschijnlijk het bewijs van het tegendeel.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

"43% verwacht leeglopen goudBUBBEL"

Een enquête op de website van de Financiële Telegraaf zegt veel over het sentiment in de goudmarkt. Maar liefst 43% van de respondenten denkt dat goud een leeglopende BUBBEL is en verwacht een verdere prijsdaling. Nog eens 19% denkt dat de prijs voorlopig niet zal stijgen door de geringe inflatie. Een minderheid van 38% is positief over goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 mei 2013

Aandelen officieel in blow-off fase

Aandelen zitten volgens Gains Pains & Capital nu officieel in een blow-off fase. Dit is het levenswerk van Ben Bernanke. De economie is niet van belang, het is belangrijk dat de aandelenmarkten het goed doen om zo een gevoel van welvaart te creƫren. Maar deze BUBBEL is ondertussen groter dan die in 2008 en dit zal heel veel pijn doen als deze leegloopt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$