Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 336 tot 340
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de goudprijs op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de Fed maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe BUBBELs.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Grafiek: De obligatieBUBBEL wordt opgeblazen

De rente op Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van 10 jaar zit al vanaf 1980 in een dalende trend. In drie jaar tijd is de rente op de Amerikaanse Treasuries al meer dan gehalveerd. Hoe laag kan de centrale bank de rente nog brengen met QE, voordat men het vertrouwen in de groeiende schuldenberg verliest?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Een tijdlijn van economische BUBBELs

Goldman Sachs heeft een tijdlijn gemaakt van verschillende economische BUBBELs die de afgelopen eeuwen voorbij gekomen zijn. Wat is de volgende grote BUBBEL?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Dit is de reden waarom de zilverprijs terug zal stijgen

De huidige crash in goud en zilver zet 2 kampen recht tegenover elkaar: diegene die geloven dat de BUBBEL gebarsten is en diegene die geloven dat dit een enorme opportuniteit is. Voor de 2e groep zal dit als muziek in de oren klinken: bijna ALLE groothandelaars van fysiek goud en zilver in Amerika zijn VOLLEDIG uitverkocht in zilver zegt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

10 BUBBELs uit de geschiedenis

Of de huidige goudcrash het begin is van een BUBBEL die leegloopt en daarmee in de geschiedenisboeken terecht zal komen, valt nog af te wachten. Vorige week maakte Bull Market Thinking een overzicht van 10 BUBBELs in de geschiedenis naar aanleiding van de explosie van de Bitcoin.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$