Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

530 artikelen gevonden. Artikel 431 tot 435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

POP gaat de Natural Gas ETF BUBBEL

We posten in het begin van de week de guest blog van Ronald Hendrickx waarin hij terecht aankaartte dat Natural Gas ETF’s niet representatief zijn voor de prijsevolutie van aardgas.

Ronald wees op het voorbeeld van GAZ. De blog van Ronald stond nog niet goed online, of de crash van de specifieke ETF werd al ingezet. Inmiddels halveerde het effect op enkele handelssessies!

De constructie binnen GAZ was compleet scheef gelopen nadat de uitgever van de ETF geen nieuwe aandelen meer uitgaf, een cruciaal onderdeel in de tracking van een ETF product.

We herhalen daarom nogmaals onze oproep: bezint eer ge begint met Natural Gas ETF’s.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Chart of the Day: Overbevolking

Toch blijft de wereldpopulatie groeien en groeien. Maar waarom? Simpele rekensom. Terwijl er één persoon doodgaat worden er twee personen geboren. Één dood, twee nieuwe baby’s. Is het echt een bom? Tik-tak-tik-tak, of een economische BUBBEL. De groei van de (wereld)populatie is een basis aanname in menig economische theorie. Onbetwistbaar. Populatie kan wel eens ons grote economische probleem zijn. Hoe groter de BUBBEL groeit, hoe meer we onszelf verliezen in ontkenning. We komen steeds dichter bij het punt dat de BUBBEL transformeert in een bom. Dan is oorlog het enige alternatief.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Barst de Chinese BUBBEL op zijn Japans?

De Chinese economie toont gelijkenissen met de Japanse economie van midden jaren 90, schrijft de Economic Observer. En dat liep toen niet goed af voor Japan. Jarenlang leed het land onder forse deflatie en economische stagnatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Peter Schiff: “Bernanke is volksvijand #1″

Bernanke liegt dat hij zwart ziet. Zonder zijn soepel monetair beleid bij de Fed waren er geen BUBBELs mogelijk op de beurs, in de vastgoedmarkt, bij staatsobligaties, … aldus Peter Schiff.

Het zero-rente beleid van de Fed is desastreus voor de VS. En Bernanke is volksvijand nummer 1 geworden voor de Amerikanen. Een gierende inflatie zal leiden tot de ondergang!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Bens nieuwste BUBBEL

Ben Bernanke is bezig een nieuwe BUBBEL te creëren. Door de rente nog minstens 2 jaar op 0 % te houden, biedt hij de financiële wereld de perfecte tool om schuld om te zetten naar kapitaal. Op deze manier ontstaat er een nieuwe kredietBUBBEL met opnieuw kredieten van slechte kwaliteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$