Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 441 tot 445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Verkoop goudmunten heeft geen invloed op de goudprijs

Dr. Constantin Gurdgiev, een non executive lid van het GoldCore Investment comité heeft een analyse gemaakt over de verkoop van US Mint muntverkopen. Hij analyseerde data die teruggaan tot 1987. Zijn conclusie is dat er geen paniek is en geen BUBBEL op de goudmarkt van de muntverkopen. Muntverkopen hebben zelfs totaal geen invloed op de goudprijs.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Fiat valuta is de boosdoener van onze economische ellende

Het drukken van meer fiat geld was de oplossing voor het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel en de kredietBUBBEL in 2007/8 de wereld werd overspoelde met een lawine aan dollars en euro’s. Jammer genoeg heeft Bernanke, als hoofd van de Amerikaanse Reserve de beschermheer van de US dollar -werelds reserve munt- de problemen niet opgelost, hij heeft ze alleen maar erger gemaakt. Zoals blijkt uit onderstaand korte videoclip met zijn diverse uitspraken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

POP gaat de Natural Gas ETF BUBBEL

We posten in het begin van de week de guest blog van Ronald Hendrickx waarin hij terecht aankaartte dat Natural Gas ETF’s niet representatief zijn voor de prijsevolutie van aardgas.

Ronald wees op het voorbeeld van GAZ. De blog van Ronald stond nog niet goed online, of de crash van de specifieke ETF werd al ingezet. Inmiddels halveerde het effect op enkele handelssessies!

De constructie binnen GAZ was compleet scheef gelopen nadat de uitgever van de ETF geen nieuwe aandelen meer uitgaf, een cruciaal onderdeel in de tracking van een ETF product.

We herhalen daarom nogmaals onze oproep: bezint eer ge begint met Natural Gas ETF’s.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Chart of the Day: Overbevolking

Toch blijft de wereldpopulatie groeien en groeien. Maar waarom? Simpele rekensom. Terwijl er één persoon doodgaat worden er twee personen geboren. Één dood, twee nieuwe baby’s. Is het echt een bom? Tik-tak-tik-tak, of een economische BUBBEL. De groei van de (wereld)populatie is een basis aanname in menig economische theorie. Onbetwistbaar. Populatie kan wel eens ons grote economische probleem zijn. Hoe groter de BUBBEL groeit, hoe meer we onszelf verliezen in ontkenning. We komen steeds dichter bij het punt dat de BUBBEL transformeert in een bom. Dan is oorlog het enige alternatief.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Barst de Chinese BUBBEL op zijn Japans?

De Chinese economie toont gelijkenissen met de Japanse economie van midden jaren 90, schrijft de Economic Observer. En dat liep toen niet goed af voor Japan. Jarenlang leed het land onder forse deflatie en economische stagnatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$