Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

536 artikelen gevonden. Artikel 451 tot 455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012

Is goud een BUBBEL omdat het al zo lang stijgt?

Goud wordt wel eens omschreven als een BUBBEL omdat er geen enkele reeks in de geschiedenis zo lang een stijging laat optekenen. Goud stijgt namelijk al 11 jaar op rij. Omdat men ervan uit gaat dat dit niet kan blijven duren, is het nu al een BUBBEL!?

Bron: IEX Profs
Geplaatst: maandag 20 februari 2012

Het Einde der BUBBELs is nabij

Waar in Europa Saxo-econoom Steen Jakobsen zich opwerpt als de grootste criticaster van het gevoerde politieke en monetair beleid, heeft ook de VS zijn eigen doemprofeet, Bob Janjuah.

De wereld staat er slechter voor dan ooit, predikt Janjuah. Vergeleken bij de klap die gaat komen, voelt 2008 bij wijze van spreken een bullmarkt.

Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 3 februari 2012

De vreselijke toekomst. Doemdenkers op een rij

Zoals u weet, gaan we er allemaal aan. Vroeger hadden we voor die wijsheid een geschifte dominee of een schuimbekkende mullah nodig, tegenwoordig hebben we hoogleraren economie.

Roubini
En laten we het meteen maar toegeven: de hedendaagse onheilsprofeten hebben verdacht veel gelijk gehad. Neem de aartsvader der economische doemdenkers. Nee, niet Marx, maar Nouriel Roubini. Roubini verhoudt zich inmiddels zo ongeveer tot Marx als de profeet tot Allah: hij geeft Zijn boodschap door. En hij voorspelde de kredietcrisis door een knappende huizenBUBBEL. Puik werk.

Roubini's nieuwste profetie is de totaaldestructie van elke vorm van economisch herstel in 2013 of 2014. Dan zal China geraakt worden door een bankencrisis van kredietcrisisproporties. Denk vallende banken, volksopstanden en beleggers die erachter komen dat 'hun banken' geïnvesteerd hebben in een briljant procedé dat water en zand transformeert tot modder.

[Schiff ... Soros ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

Soros trekt positie in goud terug op

Ja hoor, u leest het goed: de man die eerder verklaarde dat goud de ultieme BUBBEL is, George Soros, verhoogde recent zijn positie in GLD, de goud ETF. Zo ziet u maar, zelfs de grootste critici hebben moeite om aan de zuigkracht van de seculaire bull market in goud te weerstaan.

[Bloomberg]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Val Japanse economie houdt lessen in voor Duitsland

Voor het eerst in 31 jaar heeft Japan in 2011 meer goederen geïmporteerd dan geëxporteerd.  Japan moet voor Duitsland een waarschuwing zijn van hoe snel een economie kan zinken, schrijft de Süddeutsche Zeitung:

"Een reden voor dit eerste handelstekort is uiteraard de nucleaire ramp in Fukushima... Maar een langdurige neerwaartse trend is de belangrijkste reden voor deze verrassende sprong naar de minuszone. Oorzaken aanwijzen is niet eens moeilijk: de decennialange heerschappij van de LDP in Tokio heeft het land verlamd en de gedateerde economische structuren in stand gehouden. Na de beursBUBBEL durfden politici niet meer in te gaan tegen de noodlijdende banken.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$