Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

531 artikelen gevonden. Artikel 451 tot 455
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Marc Faber: "Er is maar 1 financiële BUBBEL op deze planeet... staatsobligaties!"

Het is de visie van Marc Faber in een recent interview op Bloomberg TV. Staatsobligaties, met name in de VS, zijn gevaarlijk en te vermijden volgens Faber. De rentes zullen in de komende jaren flink oplopen!

Over aandelen is hij momenteel positief, enkel om het actief bescherming biedt tegen het soepele monetaire beleid van de centrale bankiers. Het zal verder geen geheim meer zijn dat Marc Faber een groot voorstander is van een aanzienlijk allocatie richting goud.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2012

Amerikaanse huizenverkoop trekt aan, hoogste niveau sinds 11 maanden bereikt

De Amerikaanse huizenmarkt ligt er sinds het barsten van de vastgoedBUBBEL nog steeds slecht bij, maar er zijn gelukkig tekenen van herstel zichtbaar. Zo rapporteerde de Amerikaanse National Association of Realtors dat de huizenverkopen het hoogste niveau in elf maanden tijd hadden bereikt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2012

Wat de Chinese GDP cijfers u niet vertellen: De vastgoedBUBBEL die gaat leeglopen

De beleggers die denken dat economische groei uit Azië de wereldeconomie uit het slop gaat trekken zouden wel eens veel geld kunnen verliezen. De Chinese huizenmarkt staat namelijk op het punt om in te storten. Door speculatie is er teveel gebouwd en zijn de prijzen te hard gestegen.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 16 december 2011

Vergeet de verkoopgolf in goud, hier zijn de fundamentals!

De paniek in de goudmarkt begint enorme proporties aan te nemen. We krijgen zowaar een 2008-deja-vu gevoel over ons heen met al die doemberichten.

Als we de grote massa ‘specialisten’ mogen geloven, waren we zonet getuige van het uit elkaar spatten van de BUBBEL in goud.

Waar hebben we dat nog gehoord?! We kunnen de tel al niet meer bijhouden...

In ieder geval, voor u besluit om uit het figuurlijke raam te springen en de verkoopknop in te drukken, willen we u toch nog wijzen op de fundamenten voor goud.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2011

Amerika 'onder water': 10 zaken die u niet wist over de Amerikaanse vastgoedmarkt

Miljoenen Amerikanen moeten nog meer hypotheek aflossen dan hun huis waard is. Dat legt ironisch genoeg een zware hypotheek op de economie.

De cijfers:

[1-10]

De onderwaterproblematiek vormt een geweldige rem op de Amerikaanse economie omdat al het geld dat verloren is in de huizenBUBBEL en nog steeds moet worden terugbetaald en  aan andere zaken kan worden uitgegeven. Veel oplossingen voor het probleem zijn er niet en de knoop van het probleem ligt -waar anders?- bij de banken. Mensen die wel willen kopen hebben het een pak moeilijker om aan een lening te raken omdat banken de voorwaarden verstrengd hebben. Mensen wiens huis ‘onder water’ staat konden een beroep doen op een herfinancieringsprogramma van de regering Obama, maar uiteindelijk kwamen amper 1 miljoen gezinnen daarvoor in aanmerking.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$