Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 456 tot 460
Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 3 februari 2012

De vreselijke toekomst. Doemdenkers op een rij

Zoals u weet, gaan we er allemaal aan. Vroeger hadden we voor die wijsheid een geschifte dominee of een schuimbekkende mullah nodig, tegenwoordig hebben we hoogleraren economie.

Roubini
En laten we het meteen maar toegeven: de hedendaagse onheilsprofeten hebben verdacht veel gelijk gehad. Neem de aartsvader der economische doemdenkers. Nee, niet Marx, maar Nouriel Roubini. Roubini verhoudt zich inmiddels zo ongeveer tot Marx als de profeet tot Allah: hij geeft Zijn boodschap door. En hij voorspelde de kredietcrisis door een knappende huizenBUBBEL. Puik werk.

Roubini's nieuwste profetie is de totaaldestructie van elke vorm van economisch herstel in 2013 of 2014. Dan zal China geraakt worden door een bankencrisis van kredietcrisisproporties. Denk vallende banken, volksopstanden en beleggers die erachter komen dat 'hun banken' geïnvesteerd hebben in een briljant procedé dat water en zand transformeert tot modder.

[Schiff ... Soros ...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 februari 2012

Soros trekt positie in goud terug op

Ja hoor, u leest het goed: de man die eerder verklaarde dat goud de ultieme BUBBEL is, George Soros, verhoogde recent zijn positie in GLD, de goud ETF. Zo ziet u maar, zelfs de grootste critici hebben moeite om aan de zuigkracht van de seculaire bull market in goud te weerstaan.

[Bloomberg]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 januari 2012

Val Japanse economie houdt lessen in voor Duitsland

Voor het eerst in 31 jaar heeft Japan in 2011 meer goederen geïmporteerd dan geëxporteerd.  Japan moet voor Duitsland een waarschuwing zijn van hoe snel een economie kan zinken, schrijft de Süddeutsche Zeitung:

"Een reden voor dit eerste handelstekort is uiteraard de nucleaire ramp in Fukushima... Maar een langdurige neerwaartse trend is de belangrijkste reden voor deze verrassende sprong naar de minuszone. Oorzaken aanwijzen is niet eens moeilijk: de decennialange heerschappij van de LDP in Tokio heeft het land verlamd en de gedateerde economische structuren in stand gehouden. Na de beursBUBBEL durfden politici niet meer in te gaan tegen de noodlijdende banken.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2012

Marc Faber: "Er is maar 1 financiële BUBBEL op deze planeet... staatsobligaties!"

Het is de visie van Marc Faber in een recent interview op Bloomberg TV. Staatsobligaties, met name in de VS, zijn gevaarlijk en te vermijden volgens Faber. De rentes zullen in de komende jaren flink oplopen!

Over aandelen is hij momenteel positief, enkel om het actief bescherming biedt tegen het soepele monetaire beleid van de centrale bankiers. Het zal verder geen geheim meer zijn dat Marc Faber een groot voorstander is van een aanzienlijk allocatie richting goud.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2012

Amerikaanse huizenverkoop trekt aan, hoogste niveau sinds 11 maanden bereikt

De Amerikaanse huizenmarkt ligt er sinds het barsten van de vastgoedBUBBEL nog steeds slecht bij, maar er zijn gelukkig tekenen van herstel zichtbaar. Zo rapporteerde de Amerikaanse National Association of Realtors dat de huizenverkopen het hoogste niveau in elf maanden tijd hadden bereikt.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$