Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 456 tot 460
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

Verenigd Koninkrijk overweegt 100 jarige obligaties

Niet alleen in Nederland hebben we last van een leeglopende huizenBUBBEL. In Spanje zijn de problemen zo mogelijk nog groter. In het land die de afgelopen week door investeerders wordt gezien als het nieuwe risicoland van de eurozone (in plaats van Italië), daalde de gemiddelde prijs van een huis in 2011 met maar liefst 11,2%. Voornamelijk in Madrid was het leed groot. De huizenprijzen daalden daar gemiddeld met maar liefst 15,7%. Desalniettemin lijkt een prijsdaling van de huizen een logische gevolg van de BUBBEL. Tussen 2004 en 2008 steeg een gemiddeld huis daar met 44%. Nu de tijden veranderd zijn, krijgt de vastgoed sector extra klappen. De inbeslagnames van Spaanse panden is met 32% gestegen ten opzichte van 2010.

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: zondag 18 maart 2012

Obligatiehouders hoedt u!

Bijna twee jaar geleden schreef ik een artikel met de titel "een BUBBEL in wording" niet vermoedende dat de toen toch al historisch lage rente nog verder zou dalen. Althans in landen zoals de VS en de Noord Europese landen. Inmiddels ben ik er van overtuigd dat de BUBBEL daar is, en de rente nog maar 1 kant op kan namelijk omhoog. 

In een bijzonder interessant weekrapport van UBS stellen de schrijvers dat 22 september 2011 de dag was dat de bearmarkt in de obligaties begon. Misschien blijkt het wel zo’n dag te zijn geweest als 12 augustus 1982 toen de bullmarkt in de aandelen en obligaties begon.  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Goudhandelaar legt uit hoe een goudBUBBEL eruit ziet

Robert Mish is een goudhandelaar met bijna 50 jaar ervaring in de business. Mish legt aan Chris Martenson uit hoe een echte goudBUBBEL eruit ziet. Vandaag zijn we nauwelijks in de buurt van een BUBBEL in goud!

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 2 maart 2012

HuizenBUBBEL loopt leeg als een lekkend stoma

De Nederlandse vastgoedBUBBEL is net als eind jaren zeventig man made: het explosieve resultaat van banken die zo snel mogelijk wilden groeien en een overheid die hun geen strobreed in de weg legt.

Belanghebbenden zijn creatief als het gaat om het verklaren van zeepbellen op de woningmarkt. Er was te weinig grond beschikbaar, zo legden Japanse bankiers indertijd de exorbitante prijsstijgingen in hun land uit. De bouweisen waren te streng, beweerden de Britse projectontwikkelaars. Er kwamen te veel migranten binnen, riepen de Australische makelaars. In alle drie de landen liep de huizenBUBBEL leeg als een lekkend stoma.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

INFOGRAPHIC: Zit goud in een BUBBEL?

Voor degene die zich nog altijd afvragen of goud in een BUBBEL zit, hebben we de volgende infographic gevonden die een antwoord op de meeste vragen biedt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$