Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 471 tot 475
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2011

Goudprijs kan naar $2.200 stijgen in 2013

Het Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijf AngloGold Ashanti verwacht dat de prijs van goud in 2012 en 2013 zal blijven stijgen. Volgens Mark Cutifani, hoofd van AngloGold, is de stijging van de afgelopen jaren zeker geen BUBBEL, maar een gevolg van de toenemende vraag naar het gele edelmetaal.Volgens AngloGold Ashanti zijn de werkzaamheden met de huidige goudprijs net aan kostendekkend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 29 oktober 2011

Het einde van staatsobligaties?

Op edelmetaal-info.nl staat een mooi stuk over de staatsobligatieBUBBEL. Hoewel een markt langer irrationeel kan blijven dan u en ik solvabel, is het toch de moeite om te lezen hoe het einde van deze BUBBEL met de dag dichter bij komt. Er zijn ook andere alternatieven voor uw spaargeld (= ook uw pensioen spaargeld):

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

Goud blijft veilige investering

De ontwikkeling van de goudprijs wijst niet op het bestaan van een goudBUBBEL. Dit zei goudspecialiste Paula Buija van investeringsfonds Schroders dinsdag.

De goudprijs ligt als gevolg van speculatie weliswaar kunstmatig hoog, zo gaf Buija toe, maar er zijn op dit moment geen veilige alternatieven voor beleggingen in goud. ,,Beleggers kunnen nergens anders heen met hun geld. De Zwitserse frank is geen veilige haven meer en de yen binnenkort waarschijnlijk ook niet meer. En ook de aandelenbeurzen vertonen nog geen spoor van herstel.''

Bron: SMH.com
Geplaatst: zondag 18 september 2011

HuizenBUBBEL gaat verder knappen in Australië en de Verenigde Staten

Huizenprijzen gaan halveren in de komende jaren. Er komt voor vastgoed opnieuw een enorme prijsdaling zowel in Australië als in de Verenigde Staten. Dit zegt Harry Dent, de “Gerald Celente” van Australië. Hij voorspelde onder andere de top in de aandelenmarkt in 2007 en de top van de huizenBUBBEL in de Verenigde Staten. Naast Harry Dent zijn er veel andere experts die hetzelfde zien aankomen.

Home prices will halve over the next few years, says the only forecaster to have predicted both the record sharemarket run to 2007 as well as the subsequent GFC. And that was in 1993.

More recently, he also predicted the property collapse in the US, selling his Florida home at the peak in 2005 and renting ever since.

He's predicting a second big drop in the US and Australia's first, which, in four years, could turn McMansions into ghost houses.

Harry Dent, who runs the US-based forecaster HS Dent Foundation, isn't alone in predicting property prices will collapse.

Bron: US Markets
Geplaatst: zaterdag 10 september 2011

Greenspan: goud is GEEN BUBBEL en de euro gaat ten onder

Alan Greenspan, nooit verlegen om te provoceren, laat zich bijzonder somber uit over de toekomst van de euro. De markten schrikken en dat doet de euro geen goed. En de pijlsnel stijgende goudprijs vindt hij normaal.

Onlangs (22 augustus 2011) was hij spreker op een symposium in Washington. Bij deze gelegenheid verkondigde hij dat volgens hem de euro op de rand van de ondergang staat.

Hij zei duidelijk (en duidelijkheid was niet altijd zijn sterkste kant) dat de euro zal ineenstorten en dat daardoor vele Europese grootbanken in de problemen zullen komen. In de nasleep van deze situatie zal de Europese economie verzwakken, wat dan weer negatieve gevolgen gaat hebben op de aandelenkoersen en dus ook op de winsten van beleggers in de VS.

[...]

Trouwens, toen op 22 augustus de eerder genoemde 1.900 dollar op de scoreborden verscheen, vond Greenspan dit niet verwonderlijk en voegde eraan toe, dat volgens hem er voor goud geen sprake is van een zeepbel. Met andere woorden: de prijsstijging is normaal en er is nog ruimte voor een hoger prijsniveau.  Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$