Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2011

De globale huizenBUBBEL: België neemt de leiding over!

We kwamen op een interessante huizengrafiek uit: de globale langetermijn prijsevolutie.

De opmerkelijkste vaststelling is dat de huizenprijzen in België het sterkste gestegen zijn sinds 1970!

Dit zal velen verrassen, aangezien de Belgische huizenprijzen volgens de specialisten ‘binnen de perken’ zijn gebleven.

Misschien is dit wel niet zo… Kijkt u maar eens wat de Duitse huizenprijzen al die tijd deden.

Daarenboven zien we een andere zorgwekkende evolutie. Sinds 2000 zijn de huizenprijzen parabolisch beginnen te gaan, maar daar kwam in 2007 abrupt een einde aan. De meeste prijsgrafieken beginnen neerwaartse te draaien.

U begrijpt wel waarom wij vandaag niet meer staan te springen om te beleggen in vastgoed, vooral in België!

[grafiek]

Bron: 925.nl
Geplaatst: zondag 13 november 2011

China is maar een BUBBEL en krijgt zijn eigen crisis

Ha, weet u nog hoe we al een paar jaar 'de Chinezen komen!' roepen en een enorme machtsverschuiving verwachten in de wereldpolitiek? Laat maar, misschien valt het toch mee. Investeerders voorspellen binnen vijf jaar een Chinese crisis.

Onze kinderen hoeven geen Chinees te leren, de jaartelling blijft gewoon zoals hij is en de dollar blijft de belangrijkste munt. Althans, als de investeerders uit het onderzoek van persbureau Bloomberg gelijk krijgen. 45% denkt dat een Chinese crisis voor 2016 aantreedt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2011

Goudprijs kan naar $2.200 stijgen in 2013

Het Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijf AngloGold Ashanti verwacht dat de prijs van goud in 2012 en 2013 zal blijven stijgen. Volgens Mark Cutifani, hoofd van AngloGold, is de stijging van de afgelopen jaren zeker geen BUBBEL, maar een gevolg van de toenemende vraag naar het gele edelmetaal.Volgens AngloGold Ashanti zijn de werkzaamheden met de huidige goudprijs net aan kostendekkend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 29 oktober 2011

Het einde van staatsobligaties?

Op edelmetaal-info.nl staat een mooi stuk over de staatsobligatieBUBBEL. Hoewel een markt langer irrationeel kan blijven dan u en ik solvabel, is het toch de moeite om te lezen hoe het einde van deze BUBBEL met de dag dichter bij komt. Er zijn ook andere alternatieven voor uw spaargeld (= ook uw pensioen spaargeld):

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

Goud blijft veilige investering

De ontwikkeling van de goudprijs wijst niet op het bestaan van een goudBUBBEL. Dit zei goudspecialiste Paula Buija van investeringsfonds Schroders dinsdag.

De goudprijs ligt als gevolg van speculatie weliswaar kunstmatig hoog, zo gaf Buija toe, maar er zijn op dit moment geen veilige alternatieven voor beleggingen in goud. ,,Beleggers kunnen nergens anders heen met hun geld. De Zwitserse frank is geen veilige haven meer en de yen binnenkort waarschijnlijk ook niet meer. En ook de aandelenbeurzen vertonen nog geen spoor van herstel.''Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$