Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

530 artikelen gevonden. Artikel 476 tot 480
Bron: Biflatie
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Grafiek: Consumentenprijzen vs huizenprijzen

Chart of the Week: De ontwikkeling van de Nederlandse consumentenprijzen ten opzichte van de ontwikkeling van de Nederlanse huizenprijzen. #BUBBEL

In de afgelopen 40 jaar zijn de huizenprijzen in Nederland ruim verachtvoudigd, wat natuurlijk geen vreemd fenomeen is in een systeem dat draait op fiat geld. Maar wanneer je dit afweegt tegen de groei van consumentenprijzen, dat nog niet eens met de helft is gegroeid ten opzichte van de groei van de huizenprijzen, is een BUBBEL in de huizenmarkt al snel geconstateerd. Het is zeker niet afgelopen met de ellende in de huizenmarkt. De echte implosie zal ook hier in Nederland niet lang op zich laten wachten.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

Rogers: Geen vastgoedBUBBEL in China

Jim Rogers ziet in tegenstelling tot een toenemend aantal collega-analisten geen vastgoedBUBBEL in China. China is entirely different. You cannot buy 4 or 5 houses with no money down and (without a) job like you could in the U.S.

Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2011

Middelkoop: Zeldzame BUBBEL

De prijzen van zeldzame aardmetalen (REE) blijven maar stijgen. Waar we vorig jaar goed hebben kunnen profiteren van de sterk gestegen prijzen van REE’s voor de export (dat wil zeggen vanuit China naar de rest van de wereld – dit zijn de zogenaamde FOB-prijzen), zijn het dit jaar vooral de prijzen van REE voor binnenlands Chinees gebruik (China domestic) die een sterke stijging door maken.

Bron: WebWereld
Geplaatst: donderdag 16 juni 2011

Bitcoin: nieuwe economie of volgende BUBBEL?

Sinds enkele maanden gonst het op internet van de buzz over Bitcoin, een peer-to-peer digitale munteenheid. Maar volgens sommigen is het gewoon een piramidespel.

Met Bitcoin kan iedereen online betalen voor goederen en diensten zonder dat banken transacties kunnen blokkeren, zonder dat overheden belasting kunnen heffen, en zonder dat politiediensten je kunnen opsporen. De ideale schaduweconomie dus.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Slechts 1 crisis kan een einde maken aan het Chinese economische mirakel

Superbelegger Jim Rogers was deze week te gast in het BBC-programma 'HardTalk' waar, hij op de rooster werd gelegd over zijn investeringen in Azië.

Rogers is ervan overtuigd dat zich in bepaalde kustgebieden van China een vastgoedBUBBEL aan het vormen is, maar dat is niet China in zijn geheel. Natuurlijk zullen zich in China problemen voordoen, maar het blijft een veel betere plaats om je geld te beleggen dan in het failliete Westen. Volgens Rogers is de vastgoedsituatie in China trouwens veel minder dramatisch dan in de VS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$