Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 486 tot 490
Bron: Economics.web-log
Geplaatst: zondag 7 augustus 2011

Financiele crisis vergelijkbaar met grote depressie

Kenneth Rogoff professor Economie aan Harvard benadrukt nogmaals dat deze crisis geen gewone crisis is, maar een financiele crisis. De andere bekende financiele crisis is de grote depressie uit de jaren dertig. Daarmee is ook meteen duidelijk dat de huidige recessie veel langer gaat duren dan bijvoorbeeld het knappen van de internetBUBBEL in 2001.

[...]

Het feit dat we in een financiele en schuldencrisis zitten betekent dat we nog jarenlang te maken krijgen met een zwakke groei van de economie, aanhoudende problemen rond de schulden, en hoge werkloosheid in landen als Amerika en Spanje. Ook voor Nederland geldt dat we een matige groei te gemoed gaan zien, mede door de bezuinigingen van onze regering.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 1 augustus 2011

Besluiteloosheid van onze politici doet het Westen afglijden naar het Japanse model

Het westerse politieke systeem is niet langer bij machte om de moeilijke beslissingen te nemen die nodig zijn om uit de crisis te raken en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan, schrijft The Economist. De wereld kent dit fenomeen. Twintig jaar geleden barstte de Japanse BUBBEL: sinds dan hebben Japanse leiders weinig meer gedaan dan de problemen voor zich uitgeduwd . De Japanse economie is de voorbije twee decennia amper gegroeid, zijn regionale invloed is verwaterd. Geen wonder dat China, met zijn berg cash en een (deels onterechte) reputatie dat het zijn zaakjes voor elkaar heeft, denkt dat zijn tijd is aangebroken.

Bron: Biflatie
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Grafiek: Consumentenprijzen vs huizenprijzen

Chart of the Week: De ontwikkeling van de Nederlandse consumentenprijzen ten opzichte van de ontwikkeling van de Nederlanse huizenprijzen. #BUBBEL

In de afgelopen 40 jaar zijn de huizenprijzen in Nederland ruim verachtvoudigd, wat natuurlijk geen vreemd fenomeen is in een systeem dat draait op fiat geld. Maar wanneer je dit afweegt tegen de groei van consumentenprijzen, dat nog niet eens met de helft is gegroeid ten opzichte van de groei van de huizenprijzen, is een BUBBEL in de huizenmarkt al snel geconstateerd. Het is zeker niet afgelopen met de ellende in de huizenmarkt. De echte implosie zal ook hier in Nederland niet lang op zich laten wachten.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 juli 2011

Rogers: Geen vastgoedBUBBEL in China

Jim Rogers ziet in tegenstelling tot een toenemend aantal collega-analisten geen vastgoedBUBBEL in China. China is entirely different. You cannot buy 4 or 5 houses with no money down and (without a) job like you could in the U.S.

Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2011

Middelkoop: Zeldzame BUBBEL

De prijzen van zeldzame aardmetalen (REE) blijven maar stijgen. Waar we vorig jaar goed hebben kunnen profiteren van de sterk gestegen prijzen van REE’s voor de export (dat wil zeggen vanuit China naar de rest van de wereld – dit zijn de zogenaamde FOB-prijzen), zijn het dit jaar vooral de prijzen van REE voor binnenlands Chinees gebruik (China domestic) die een sterke stijging door maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$