Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

531 artikelen gevonden. Artikel 491 tot 495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

De BUBBEL in de edelmetalen BUBBELpraat

Nu de prijzen van goud en zilver aan een tussentijdse halte zijn aanbeland, zijn we nog steeds onder de indruk van de BUBBELpraat die weer her en der blijven lezen na onze gesprekken met beleggers afgelopen weekend over goud maar vooral zilver

Toen we afgelopen maandag terug op onderzoek gingen naar nieuws binnen het edelmetalensegment, werden we opnieuw met de nodige déjà vu gevoelens overladen.

Bron: Biflatie
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Is zilver een speculatieve BUBBEL geworden?

Is de zilvermarkt nog wel gezond? Dat vragen ze zich bij Fast Money van CNBC ook af. In de afgelopen 12 maanden steeg de zilverprijs met ruim 160% en afgelopen maand steeg het edelmetaal al bijna 30%. Is er een heuse zilvermania aan de gang? Nu de zilverprijs de $50,- nadert en het handelsvolume in zilver futures en ETFs naar een record is gestegen, beginnen sommige mensen zich af te vragen in hoeverre zilver een speculatieve BUBBEL is geworden.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

Zilver op de rem

Eindelijk is daar het moment. De verwachtingen voor een correctie in de zilverkoers werd natuurlijk steeds groter.

Er leek geen eind aan de rit van zilver te komen, en de nieuwe all time high was zo dichtbij. Dan wel geen nieuwe all time high in dollars, maar zeker wel in bijvoorbeeld het Britse Pond.

Ongetwijfeld zullen er her en der artikelen op het net te bespeuren zijn van analisten die zeggen dat de zilverBUBBEL nu gaat knappen, maar dit is slechts een nieuw dalletje dat zilver op zijn lange hobbelige pad naar boven tegen is gekomen.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Jim Rogers Comments On Triple Digit Silver And Issues Warning: Parabolic Moves Always Collapse

Jim Rogers laat zich uit over de zilverprijs die mogelijk de 100 dollar gaat halen dit jaar indien zilver doorrent zoals het de afgelopen drie weken gedaan heeft.

Echter hoopt hij niet dat dit gebeurt omdat we dan te maken hebben met een parabolische move waarvan de geschiedenis ons leert dat deze kunnen knappen.

Zilver zou dan al in een BUBBEL kunnen zitten, mits de dollar dan geen extreme crisis ondergaat.

Then Rogers had some words of caution for silver bulls: If silver continues to go up like it has been over the past 2 or 3 weeks, yes, then it would get to triple digits this year.  And then we’ll have to worry.  It’s not parabolic yet.  I hope something stops it going up in the foreseeable future and we have a correction.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2011

De goudBUBBEL ontkracht in 1 grafiek

De steeds verdere stijging van de goudkoers is ongetwijfeld het bewijs dat er sprake is van een goudBUBBEL aldus diverse deskundigen. Zoals de meeste deskundigen zijn ze niet goed geïnformeerd en dienen ze vaak andere belangen dan ze openlijk toegeven. Een nadere analyse van de stijging van de prijs van goud de afgelopen tien jaar, toont aan dat er geen sprake is van een goudBUBBEL. De onderstaande grafiek maakt dat direct duidelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$