Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 496 tot 500
Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 25 juni 2011

Middelkoop: Zeldzame BUBBEL

De prijzen van zeldzame aardmetalen (REE) blijven maar stijgen. Waar we vorig jaar goed hebben kunnen profiteren van de sterk gestegen prijzen van REE’s voor de export (dat wil zeggen vanuit China naar de rest van de wereld – dit zijn de zogenaamde FOB-prijzen), zijn het dit jaar vooral de prijzen van REE voor binnenlands Chinees gebruik (China domestic) die een sterke stijging door maken.

Bron: WebWereld
Geplaatst: donderdag 16 juni 2011

Bitcoin: nieuwe economie of volgende BUBBEL?

Sinds enkele maanden gonst het op internet van de buzz over Bitcoin, een peer-to-peer digitale munteenheid. Maar volgens sommigen is het gewoon een piramidespel.

Met Bitcoin kan iedereen online betalen voor goederen en diensten zonder dat banken transacties kunnen blokkeren, zonder dat overheden belasting kunnen heffen, en zonder dat politiediensten je kunnen opsporen. De ideale schaduweconomie dus.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Slechts 1 crisis kan een einde maken aan het Chinese economische mirakel

Superbelegger Jim Rogers was deze week te gast in het BBC-programma 'HardTalk' waar, hij op de rooster werd gelegd over zijn investeringen in Azië.

Rogers is ervan overtuigd dat zich in bepaalde kustgebieden van China een vastgoedBUBBEL aan het vormen is, maar dat is niet China in zijn geheel. Natuurlijk zullen zich in China problemen voordoen, maar het blijft een veel betere plaats om je geld te beleggen dan in het failliete Westen. Volgens Rogers is de vastgoedsituatie in China trouwens veel minder dramatisch dan in de VS.

Bron: King World News
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Peter Schiff - Silver to Take Out $50, New Shorts are Suckers

Volgens Peter Schiff gaat QE gewoon door en volgt QE3. Dat is bullish voor goud en bearish voor de dollar.

Waar centrale banken wereldwijd hun goudvoorraden ophogen, is de VS genoodzaakt goud te verkopen om hun schulden te kunnen betalen.

Over zilver: Veel shortsellers geloven dat zilver een BUBBEL is. De situatie in 1980 echter is in geen geval vergelijkbaar met de situatie nu.

With gold off the lows and silver trading higher, today King World News interviewed Peter Schiff CEO and Chief Global Strategist of Europacific Capital.  When asked about the pullback in gold Schiff remarked, “I think it’s a buying opportunity...I do believe the US economy is slowing down, in fact I think it’s going to slow a lot more than people realize.  But for that reason I think that quantitive easing will not end over the summer, in fact I think the Fed is going to step it up.  QE3 could be even bigger than QE2 and that’s very bullish for precious metals and very bearish for the dollar.”

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 mei 2011

De Chinese spooksteden: vastgoedBUBBEL zal vroeg of laat barsten

Veel is geschreven over de Chinese vastgoedbel (het moderne equivalent van piramides bouwen). Vorige zomer verscheen in de Chinese media een artikel waarin werd gesteld dat 64,5 miljoen elektriciteitsmeters gedurende zes maanden een nulverbruik registreerden. Verondersteld werd toen dat China appartementen op overschot heeft om 200 miljoen mensen te huisvesten.

Een jaar later is die situatie niet veel veranderd. Bloombergjournalist Adam Johnson bezocht de stad Kangbashi, een stad in Chinas Inner Mongolië waar plaats is om 1 miljoen mensen te huisvesten. In werkelijkheid leven er ... 30.000. De stad is een van de tientallen spooksteden die door de Chinese overheid worden gebouwd om mensen van het platteland naar de steden (en fabrieken) te trekken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$