EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord cash.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord CASH

Geplaatst op: dinsdag 24 september 2019

Zegt de Fed wel wat ze ziet?

In een interview in de Financial Times vroeg John Williams, president van de New York Fed, zich af waarom banken afgelopen weken geen liquiditeiten beschikbaar hadden gesteld aan andere financiële partijen die hier grote behoefte aan hadden. Door deze weigering immers schoot de repo-rente, de rente op het belenen van onderpand voor CASH, omhoog naar 10% en was de Fed voor het eerst sinds de kredietcrisis genoodzaakt hun noodloket voor banken open te stellen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 23 september 2019

Is QE4 begonnen?

De Amerikaanse centrale bank is weer volledig terug op het monetaire speelveld. Zo verlaagde Jerome Powell, voorzitter van de Fed, afgelopen week de rentestand met 25 basispunten. Tijdens de afgelopen handelsdagen moest de Amerikaanse centrale bank ook ingrijpen op de repo-markt. Is een nieuw stimuleringstijdperk aangebroken?

Een repo is in essentie een lening met onderpand. De lener ontvangt geld en levert onderpand, vooral Amerikaanse staatsobligaties, bij de tegenpartij. Deze repo-markt is in het leven geroepen om brokers, geldmarktfondsen en banken van CASH te voorzien. Juist daarom is deze markt ook zo belangrijk voor het financiële systeem.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 september 2019

Federal Reserve opent voor het eerst sinds 2008 noodloket voor banken

Amerikaanse banken ondervinden deze week funding problemen, ze komen moeilijk aan CASH. De rente die ze betalen om er aan te komen in ruil voor veilig onderpand schoot dinsdag omhoog naar 10%. Omdat er een situatie dreigde van toenemende illiquiditeit, besloot de Fed tot de eerste noodoperatie in het banksysteem sinds de crisis van 2008.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2019

600 miljard euro CASH geld ligt verborgen onder Europese matrassen

Europeanen houden de kokette som van 600 miljard euro CASH geld verborgen in sokken, matrassen of gewoon ergens in een kluis. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%. Maar volgens de ECB ligt bijna de helft daarvan bij mensen thuis opgeborgen. Nog eens 25% bevindt zich in het buitenland, terwijl we met de overige 25% onze CASH aankopen betalen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: zondag 15 september 2019

Crypto is ‘sound money’

Zo concludeert News.bitcoin.com toch, vanwege de talrijke Venezolaanse burgers die hun heil zoeken in cryptomunten: ‘Distrust of the Bolivar Prompts Venezuelans to Seek Sound Money.’ De Ryver Bitcoin CASH group instrueert ter plaatse de alternatieven voor fiatgeld. Hyperinflatie tiert welig in Venezuela. Volgens een peiling heeft 88 procent van de bevolking het vertrouwen in de nationale munt, de Bolivar, verloren.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs