EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crisis.
Artikel 1136 tot 1140 met de

betekenis van het woord CRISIS

Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Michael Pento: komende recessie wordt erger dan 2008

De S&P 500 index begon nog nooit slechter aan een beursjaar dan dit jaar. Toch blijven veel marktvorsers optimistisch, terwijl ze uitleggen waarom de chaos in valuta’s en aandelen geen opmaat zal vormen naar een herhaling van 2008. Ook menen deze commentatoren dat er geen overeenkomsten zijn met het knappen van de dotcom-bubbel. Noch dat de huidige onrust in China ook maar enigszins vergelijkbaar is met de Azië-CRISIS van 1997.

Maar de realiteit zal flink tegenvallen, zo schrijft strateeg Michael Pento. Donkere wolken pakken zich samen boven de economie. En van degenen die altijd positief zijn over aandelen hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat zij ons waarschuwen voor de op handen wereldwijde recessie en beurspaniek, aldus de strateeg. Want een recessie vindt in de VS zo elke vijf jaar plaats. En er zijn nu al zeven jaren voorbij sinds de vorige. De beurs zakte gemiddeld 37% bij de vorige zes recessies. Dat zou nu betekenen dat de S&P 500 naar 1.300 punten kan zakken. Pento:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 januari 2016

Voor deze mensen is een beurscrash goed nieuws

We staan volgens velen aan de vooravond van een nieuwe CRISIS. Hoeveel zullen de aandelen deze keer dalen? Veel mensen zullen geld verliezen, maar voor velen betekent het ook een opportuniteit.

We staan volgens velen aan de vooravond van een nieuwe CRISIS. Hoeveel zullen de aandelen deze keer dalen? Veel mensen zullen geld verliezen, maar voor velen betekent het ook een opportuniteit.

In België alleen al is een beurscrash voor de meerderheid van de mensen goed nieuws: de groep mensen die nog niet gepensioneerd zijn.

En hoewel het aantal gepensioneerden steeds groeit, is het aantal niet gepensioneerden nog altijd groter: 9 miljoen mensen.

Hoe jonger, hoe meer je moet hopen op een beurscrash. Het betekent namelijk dat je meer aandelen en fondsen kan kopen voor je pensioenspaarplan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 18 januari 2016

Waarom koopt J.P. Morgan zo veel zilver?

Waarom heeft de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan meer dan 60 miljoen ounces fysiek zilver in een kluis liggen? Begin 2012 was de voorraad slechts 5 miljoen ounces, nu dus 12 keer zoveel. Winst maakte J.P. Morgan nog niet door zilver te kopen, de zilverkoers daalde in dezelfde periode van zo’n $30 per ounce naar nu ongeveer $14 per ounce.

Toch moet er iemand bij J.P. Morgan zijn die denkt dat deze investering nog veel geld zal opbrengen, bij een nieuwe CRISIS bijvoorbeeld. J.P. Morgan CEO Jamie Dimon zei zelf ooit in een brief aan zijn aandeelhouders dat er altijd weer een nieuwe CRISIS komt:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 januari 2016

Vastgoedkeizer wil massaal investeren in Rusland

Italiaans vastgoedmagnaat Ernesto Praetoni is een gevestigde naam in de wereld van de vastgoedontwikkeling en hotelbouw.

Italiaans vastgoedmagnaat Ernesto Praetoni is een gevestigde naam in de wereld van de vastgoedontwikkeling en hotelbouw.

Momenteel werkt hij aan de uitbouw van een enorme hotelketen langs de Russische rivieras. Hij ziet vijf belangrijke redenen waarom investeren in Russisch vastgoed een bijna risicoloze investering is met hoge yields:

een stabiele politieke situatie: Poetin en zijn Verenigd Rusland zitten gebeiteld in de macht. Geen enkele oppositiebeweging straalt geloofwaardigheid uit. De politieke krachten die Poetin van de macht willen stoten liggen onderling hopeloos overhoop, zodat een georchestreerde democratische aanval op Verenigd Rusland de komende decennia geen geloofwaardige bedreiging vormt. sociale stabiliteit: vakbonden en andere belangengroepen staan er zwak. Enkel de federale en regionale overheden zijn krachten waarmee rekening moet worden gehouden. Wie een goede verstandhouding heeft met de lokale machthebbers, die hoeft niet te vrezen voor een late bouwvergunning of een plotse onteigening. In Rusland spreekt de taal van het geld, maar een woord is er wel een woord. Lage overheidsschuld: de lage schulden geven de overheid weinig incentive om de belastingen te verhogen. Rusland is op zoek naar buitenlandse investeerders die hun economie kunnen losweken van de olie-inkomsten. Vastgoedontwikkeling, zoals stadsvernieuwing en hotels worden warm onthaald. Met fiscale snoepjes probeert Moskou op die manier kapitaal en investeringen naar Rusland te halen. Goedkope grond: Rusland is het grootste land ter wereld. Het onmetelijke land ligt klaar om bebouwd te worden. De vastgoedprijzen zijn navenant. Ook bepaalde infrastructurele problemen, zoals een slecht wegennet, drukken de prijzen van vastgoed buiten de grote steden naar beneden. Siberië: de Siberische regio’s doen het verrassend goed, ook in tijden van CRISIS. Er is hoegenaamd geen ondernemingsactiviteit, dus buitenlandse ondernemers hebben er vrijwel volledig vrijspel, al moet men wel dulden dat lokale overheden een beperkt aantal aandelen in uw bedrijf opeist in ruil voor bepaalde vergunningen. De bureaucratie is er transparant, en het gerecht functioneert. Dat straalt vertrouwen uit voor investeerders.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 17 januari 2016

Is de lage olieprijs een vorm van helikopter geld?

Tijdens het hoogtepunt van de financiële CRISIS in 2008 besloot de baas van de Amerikaanse Federal Reserve Bank, Ben Bernanke, dat de VS zoveel dollars zou bijdrukken als nodig was om de economie te stimuleren. Bernanke verwees naar econoom Milton Friedman, die het bijdrukken van geld door centrale banken vergeleek met het uitstrooien van geld boven de steden vanuit een helikopter.

Het beleid van Bernanke heeft er toe geleid dat de hoeveelheid dollars op de wereld enorm is toegenomen. Het is alsof er in de VS dollars zijn rondgestrooid vanuit helikopters.

Lees verder op Cassandraclub
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs