EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2020

Wat gaat een gegeven land (laat ons het ‘Debtland’ noemen) nekken?

Wordt het de munt, het fiatgeld gebruikt in Debtland dat veel minder waard wordt? M.a.w. een veel lagere koopkracht door de inflatie die door het dak gaat? Dat staat nog te zien. Misschien wordt het wel DEFLATIE omwille van de (internationale) vraag die instuikt. Of bewijzen wij dat we de naam van onze site terecht gekozen hebben: Biflatie? Inflatie in een aantal zaken of delen van de economie. En DEFLATIE in heel andere sectoren, producten, diensten? Ook hier is het afwachten. Krijgen we een internationale recessie of wordt het in bepaalde landen (Debtland?) zelfs een depressie? Blame it on Corona? Neuuuh; dat hebben we al vaker weerlegd hier op Biflatie. In die zin waren we net een Kroniek Van Een Aangekondigde Crisis.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 27 februari 2020

Is goud nu de ultieme veilige haven?

De goudprijs is de laatste maanden in alle valuta sterk gestegen, zelfs in de dollar. Een zeer sterk teken. Deze prijsstijging vindt plaats terwijl schuldDEFLATIE op de loer ligt. De opgepompte geldbubbel dreigt leeg te lopen. Dat verklaart volgens ons de stijging van de goudprijs. Toch wordt doorgaans gesteld dat goud juist een verzekering is tegen inflatie. Hoe zit dat nu? Wie heeft er gelijk? En wat kunnen we verder verwachten van goud?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 13 februari 2020

Niet alleen coronavirus, ook koorts bij bankiers

Het is niet alleen het coronavirus. Er waart nog een ander spook rond. Het DEFLATIEspook. Ondanks dat we officiële inflatiecijfers gepresenteerd krijgen van ongeveer 1,3 procent hebben we toch te maken met een daling van het algemene prijspeil. Dat is vaak het geval als grondstoffen zoals olie en koper bijvoorbeeld lager noteren in de grondstoffenmarkt. In december kwam het CPB met deze cijfers: Daling BBP: van 2,6 procent in 2018 naar 1,7 in 2019 en 1,3 procent in 2020.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 november 2019

Black Friday, signalen van nieuw DEFLATIEtijdperk

Velen zien er reikhalzend naar uit. De overgewaaide gekte uit Amerika. Op zoek naar koopjes op de groots aangekondigde koopjesdag, de Black Friday van de lage landen. In de VS wordt er op deze dag massaal gebruik gemaakt van de creditcard, althans voor degenen die dat nog kunnen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2019

Weten centrale banken wel waar ze mee bezig zijn?

Eind oktober neemt Mario Draghi afscheid van zijn functie als president van de Europese Centrale Bank. Gedurende zijn termijn van acht jaar heeft hij niet één keer de rente verhoogd, een dubieuze reputatie in de wereld van centrale banken. Ook kondigde hij vlak voor zijn vertrek een nieuw opkoopprogramma aan, terwijl datzelfde programma eind vorig jaar nog werd beëindigd. Waarom dat nodig is, dat is voor velen nog steeds een groot vraagteken. De rente op staatsobligaties is al ongekend laag en van DEFLATIE is evenmin sprake.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs