EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 14 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: zaterdag 20 augustus 2016

Waanzin: Japan overtreft zichzelf weer

Japan wijkt geen meter van haar ambitieuze QE-plannen. De drukpersen moeten en zullen overuren draaien om de waardeloze yen verder te ontwaarden. Zo hoopt men de economie te kickstarten.

Japan wijkt geen meter van haar ambitieuze QE-plannen. De drukpersen moeten en zullen overuren draaien om de waardeloze yen verder te ontwaarden. Zo hoopt men de economie te kickstarten.

De Centrale Bank van Japan heeft zonet het licht op groen gezet voor een stimulus-pakket ter waarde van 28 biljoen yen, omgerekend zo’n 278 miljard USD. Daarmee zal er vanaf nu zo’n 100 biljoen yen per jaar in de Japanse economie worden gepompt, voornamelijk in de vorm van staatsbons opkopen. Dat is 20 biljoen meer dan momenteel het geval is.

De Japanse economie ligt op apegapen en de inflatiegekke Japanners zijn panisch voor het “DEFLATIEspook”, de grootste pseudo-economische nonsens van de afgelopen eeuw.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 4 augustus 2016

DEFLATIE: fijn in de supermarkt, maar je schulden worden ook hoger

Het leven in Nederland is afgelopen jaar voor het eerst in decennia goedkoper geworden. Op korte termijn pakken die dalende prijzen gunstig uit voor de portemonnee van consumenten. Op langere termijn kunnen er echter serieuze problemen ontstaan, waarschuwen economen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde donderdagochtend dat de inflatie vorige maand voor het eerst sinds eind 1987 onder het nulpunt is gezakt. Goederen en diensten waren volgens die maatstaf in juli in doorsnee 0,3 procent goedkoper dan een jaar eerder. Dit kwam vooral door de daling van de olieprijs, die benzine en andere brandstoffen goedkoper maakt. Verder werden voedingsmiddelen nauwelijks duurder.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

660 renteverlagingen sinds 2008: met welk resultaat?

Sinds het failliet van de Lehman Brothers bank in september 2008 zijn er wereldwijd 660 renteverlagingen doorgevoerd, blijkt uit cijfers van het Internationaal Muntfonds (IMF). En met welk resultaat? De globale groei blijft met 3.1% ver onder de 5,1% van voor de crisis, merkt de Saxo Bank in haar dagelijkse nieuwsbrief op.

‘Toch wordt met de dag duidelijker dat de centrale banken beseffen dat de monetaire politiek niet de oplossing is tegen DEFLATIE en de zwakke economische groei. De laatste speeches van FED-voorzitter Janet Yellen hebben dat perfect aangetoond. Keer op keer herhaalt ze dat de uitdagingen voor de Amerikaanse economie ook gelinkt zijn aan structurele veranderingen die enkel kunnen worden bestreden met budgettaire politiek.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 13 juli 2016

Er gaat iets groots gebeuren: Ben Bernanke is in Japan en ‘helikoptergeld’ staat op de agenda

Japan wordt aanzien als het monetaire laboratorium van de wereld. Ondanks de torenhoge overheidsschuld kan de Japanse centrale bank monetaire stimulus doorvoeren die geen voorgaande kent. Dat nu Ben Bernanke, voormalig Fed-voorzitter en aanhanger van helikoptergeld, op bezoek komt, doet het ergste vermoeden.

Japan wordt aanzien als het monetaire laboratorium van de wereld. Ondanks de torenhoge overheidsschuld kan de Japanse centrale bank monetaire stimulus doorvoeren die geen voorgaande kent. Dat nu Ben Bernanke, voormalig Fed-voorzitter en aanhanger van helikoptergeld, op bezoek komt, doet het ergste vermoeden.

Japan is het land waar monetaire stimulus tot het uiterste gaat, helaas nog steeds zonder resultaat. Het land kampt nog steeds met DEFLATIE, er is amper tot geen economische groei te bespeuren en de Nikkei staat 25% lager.

Oplossing: meer van hetzelfde doen dat niet werkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 juli 2016

‘Europa is ziek’, zegt voormalig ECB-lid

Deutsche Bank, een van de grootste banken in Europa en een systeembank volgens het IMF, windt er geen doekjes om. Er moeten tientallen miljarden vrijgemaakt worden voor de banken. De bank ligt dan ook al heel het jaar op ramkoers met de Europese beleidsmakers. Maar ook voormalig ECB-lid Bini Smaghi noemt Europa ‘heel

Volgens Folkerts-Landau, topman bij Deutsche Bank, hebben de Europese banken (lees vooral Deutsche Bank) een reddingsboei nodig van €150 miljard. Door de economische groeivertraging en DEFLATIE kunnen klanten steeds moeilijker hun leningen afbetalen. Om die slechte leningen af te schrijven hebben banken extra kapitaal nodig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs