EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
26
kliks
23
kliks
Er zijn 20 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: woensdag 29 juni 2016

Morgan Stanley ziet overeenkomsten met de jaren dertig van de Grote Depressie

Onlangs waarschuwde een econoom van Morgan Stanley dat beleidsmakers dezelfde fouten maken zoals we die kennen van de Grote Depressie in de jaren 30. Een hoge schuldenberg, DEFLATIE, groeivertraging en minder rendement waren toen de boosdoeners.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 25 juni 2016

China gebruikt devaluatie ter voorkoming van DEFLATIE

Albert Edwards, econoom bij Societe Generale, is van mening dat we ons de afgelopen tijd teveel hebben bezig gehouden met het nieuws rondom het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. Edwards wijst ons er op dat er nog een andere gebeurtenis is die onze aandacht minstens zoveel zou moeten trekken.

Edwards komt namelijk met de mededeling dat de Chinese overheid bezig is met een plan om DEFLATIE in China te voorkomen. Zo heeft de Bank of China de afgelopen maanden al diverse pogingen ondernomen om de waarde van de Chinese munt te verlagen. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat vooral in augustus 2015 de Yuan een aantal rake klappen te verduren kreeg.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 10 juni 2016

De Chinese schuldenbom gaat exploderen

China is momenteel bron van onderhuidse economische en politieke spanningen. Het land zit gevangen in een beleid dat eerder is ingezet en lijkt hier op vast te lopen. Toch kent dit beleid maar één weg; voorwaarts. De rekening zal echter met de gehele wereld worden gedeeld.

China’s meest voorname exportproduct is geen staal, elektronica, textiel of speelgoed – het is DEFLATIE.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

Een nieuw argument voor goud

De wereld zucht onder DEFLATIE en zit gevangen in een voortdurend spel van valutaoorlogen. Beleidsmakers en centrale bankiers doen alles om lokale economieën voort te stuwen. Het lijkt er steeds meer op dat lokale belangen en internationale belangen tegenstrijdig zijn. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Een nieuwe uitweg kan gevonden worden in een oude vriend – goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 mei 2016

Draghi heeft zich vergist in het opkoopprogramma

In september 2014 kondigde de Europese centrale bank aan om zich actief met de Europese economie te gaan bemoeien. De centrale bank van Europa verlaagde destijds de basisrente en lanceerde daarnaast het nieuwe stimuleringsbeleid. Dit beleid begon al vrij snel heel veel te lijken op het beleid dat ook door de Amerikaanse centrale bank werd gehanteerd.

De reden dat Mario Draghi destijds aan de knoppen moest gaan draaien, kwam door de aanhoudende dreiging van de lage inflatie. Als gevolg van deze lage inflatie maakten steeds meer economen zich zorgen over een tijdperk met eventuele DEFLATIE. DEFLATIE werd door Draghi al snel neergezet als het ‘spook’ dat ontweken moest worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs