EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 25 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: zaterdag 2 april 2016

Dit is de oorzaak van de lage inflatie in Europa

De Eurozone wordt op dit moment geteisterd door een zeer lage inflatie. Op dit moment beweegt de inflatie rond de 0-lijn en de Europese centrale bank doet er alles aan om DEFLATIE te voorkomen. Zo heeft Mario Draghi de afgelopen weken het stimuleringsbeleid verder uitgebreid en het is niet onwaarschijnlijk dat dit ook in de toekomst nog vaker zal gaan voorkomen.

De ECB doet er de afgelopen twee jaar al alles aan om de inflatie omhoog te krijgen. De rente beweegt op een historisch dieptepunt, maar ondanks dat geven de consumenten nog niet beduidend meer geld uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 31 maart 2016

Nieuwe trend in Japan: ‘DEFLATIE’ duwt steeds meer senioren in de criminaliteit

Al jaren horen we dat DEFLATIE bekampt moet worden in Europa en de VS. In Japan horen ze dat verhaaltje zelfs al gedurende decennia. Maar dat DEFLATIEspook wil zich maar niet materialiseren, in tegendeel: het is nog steeds inflatie die ons parten speelt.

Vandaag kwamen we te weten dat de inflatie in België 2,24% bedraagt. Een kwart procent boven het doel van de ECB, die meent een inflatie van net geen 2% na te streven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 24 maart 2016

Mecking en Hogervorst: Neem de pijn van DEFLATIE

De Duitse filosoof Georg Hegel schreef dat de geschiedenis ons leert dat mensen niets leren van de geschiedenis. Hieraan moesten wij denken bij het lezen van ‘Helikoptergeld: een drastische oplossing voor als elke andere stimulans faalt’ (FD 22 maart 2016). Triest dat het FD een paginagroot artikel wijdt aan deze bizarre gedachte van Europese bestuurders. Helikoptergeld is flauwekul en slechts voer voor academici.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zondag 20 maart 2016

De hopeloze strijd tegen DEFLATIE

 Een tijdperk van DEFLATIE heeft zijn intrede gedaan. Doordat centrale banken negatieve rente berekenen aan de banken en ook de rente op veel staatsleningen al negatief is, is er sprake van een stukje kapitaalvernietiging. Om maar niet te spreken over het effect van de lage rente op spaartegoeden en pensioenvermogen. Ook deze vermogens staan onder druk. De trend geeft aan dat zelfs negatieve rente op (hoge) spaartegoeden aanstaande is. Kapitaalvernietiging gaat hand in hand met DEFLATIE.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 18 maart 2016

Overwaardering financiële markt eindigt in een catastrofe

De meeste activa zijn zo overgewaardeerd dat het epische proporties aanneemt. De aandelencorrectie van augustus 2015 en begin 2016 is geen gezonde correctie, maar een signaal dat er nog veel erger te wachten staat. Dit eindigt in een catastrofe.

De stijging van de aandelenmarkt gebeurt op basis van financieel boekhoudkundig gesjoemel, net als in 2008/09. Er zijn te veel schulden, te weinig economische groei, DEFLATIE, te veel risico en de markten zijn veel te afhankelijk van de centrale banken, schrijft marketwatch.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs