EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
26
kliks
23
kliks
Er zijn 20 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: vrijdag 18 maart 2016

Overwaardering financiële markt eindigt in een catastrofe

De meeste activa zijn zo overgewaardeerd dat het epische proporties aanneemt. De aandelencorrectie van augustus 2015 en begin 2016 is geen gezonde correctie, maar een signaal dat er nog veel erger te wachten staat. Dit eindigt in een catastrofe.

De stijging van de aandelenmarkt gebeurt op basis van financieel boekhoudkundig gesjoemel, net als in 2008/09. Er zijn te veel schulden, te weinig economische groei, DEFLATIE, te veel risico en de markten zijn veel te afhankelijk van de centrale banken, schrijft marketwatch.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 13 maart 2016

Duitsland heeft te maken met DEFLATIE!

De afgelopen week stond het rentebesluit van de Europese centrale bank op het programma. Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat de rentestand opnieuw verlaagd werd van 0,05% naar 0,00%. De depositorente staat op dit moment zelfs op een stand van -0,4%. De banken moeten dus betalen als ze hun geld willen stallen bij de ECB.

Puur economisch gezien betekenen deze rentestanden weinig goeds. Als de Europese economie immers goed zou draaien, waren deze stimulerende maatregelen ook niet nodig geweest. Mario Draghi, president van de ECB, verhoogde daarnaast nog zijn opkoopprogramma naar 80 miljard euro per maand.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2016

Kans dat maatregelen ECB vroegtijdig stoppen bij escalatie problemen Eurozone?

Als de steunmaatregelen van Draghi zullen werken of niet zal de toekomst uitwijzen. Wat echter wel een zekerheid is, is dat deze president van de Europese Centrale Bank niet degene zal zijn die de rommel mag opruimen binnen enkele jaren zo niet decennia.

Als de steunmaatregelen van Draghi zullen werken of niet zal de toekomst uitwijzen. Wat echter wel een zekerheid is, is dat deze president van de Europese Centrale Bank niet degene zal zijn die de rommel mag opruimen binnen enkele jaren zo niet decennia.

De rentetarieven die vandaag werden voorgesteld waardoor banken gratis geld kunnen lenen bij de ECB zullen blijven duren tot minstens 2019. Deze maatregelen van de ECB zijn zodanig strak geïmplementeerd waardoor een toekomstige crisis alvast niet met behulp van een dalend rentetarief kan opgelost worden. De manier waarop dit wel zal kunnen gedaan worden is echter onbekend terrein. Het grote probleem hierbij is dat de volgende crisis reeds om de hoek kijkt waardoor er absoluut geen tijdsmarge is tot halfweg het volgende decennium.

De discussie indien een monetaire politiek invloed kan hebben of niet is vandaag door de ECB wel degelijk duidelijk gemaakt. Draghi slaagde er in om de financiële markten met overtuiging te bewijzen dat de ECB er echt wel alles zal aan doen om DEFLATIE tegen te gaan en de economie te stimuleren. De woorden die Draghi enige tijd uitsprak dat de ECB “echt alles zal doen” bleken wel degelijk waarheid te bevatten. Door de renteverlagingen van vandaag slaagde Draghi er eveneens in om te reageren voor de financiële markten hem ertoe zouden dwingen. Op deze manier blijft de ECB de situatie nog enigszins meester.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 5 maart 2016

De wereld is in de ban van DEFLATIE!

Sinds vorig jaar is er al veel gesproken over de toenemende kans dat de wereldeconomie te maken gaat krijgen met DEFLATIE. Al die tijd werd er vooral gewezen naar Europa, waar de inflatie rond de 0-lijn beweegt. In Amerika ziet dat beeld er immers een stuk rooskleuriger uit.

Een onderzoek heeft recent uitgewezen dat de wereld op dit moment in de ban is van DEFLATIE. Nog nooit hebben de nieuwsberichten immers zo vol gestaan met het woord ‘DEFLATIE’. Volgens New York Fed president William Dudley moeten we de inflatiecijfers op dit moment ook goed in de gaten houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 5 maart 2016

Eerste renteverhoging van de ECB pas in 2019?

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat het nog steeds niet geweldig gaat met de Europese economie. Zo lieten de inflatiecijfers zien dat Europa nog steeds moet vrezen voor DEFLATIE. Het monetaire beleid van de Europese centrale bank lijkt maar niet aan te slaan en dat is toch wel een belangrijk punt van aandacht.

De onzekerheid over de Europese economie heeft ook zijn uitwerking gehad op de gedachtegang van de beleggers. Zo kunnen we op bovenstaande grafiek zien dat de beleggers op dit moment pas rekenen op een eerste renteverhoging van de ECB in februari 2019.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs