EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord einde.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord EINDE

Geplaatst op: vrijdag 11 februari 2022

Waarom is het belangrijk om een zakelijke rekening te hebben?

Wanneer je ondernemer bent, heb je de mogelijkheid om een zakelijke rekening te openen. Voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en maatschap is dit niet verplicht, voor een besloten vennootschap (bv) en naamloze vennootschap (nv) is dit wel het geval. Ook als je het niet verplicht bent, is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Helaas ziet niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jou namelijk waarom het belangrijk is om een zakelijke rekening te hebben.

Je scheidt zakelijk geld en privégeld van elkaar

Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan ben je weliswaar niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar je ontkomt er vaak niet aan. In de algemene voorwaarden van veel banken staat vaak dat je een privérekening niet voor zakelijke doelEINDEn mag gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om dit toch te doen, maar wenselijk is dit niet. Zakelijk geld en privégeld lopen dan door elkaar. Het gevolg hiervan is dat het allemaal behoorlijk onoverzichtelijk kan worden.

Wanneer je deze twee geldstromen van elkaar scheidt, wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Heb je bijvoorbeeld informatie nodig over een specifieke betaling? Dan is dit een stuk makkelijker te vinden als je een zakelijke rekening gebruikt. Deze rekening gebruik je immers alleen voor zakelijke doelEINDEn. Gebruik je toch een privérekening om zakelijk geld te ontvangen? Dan moet je eerst uitzoeken welke betalingen zakelijk en welke privé zijn. Hierdoor ben je aanzienlijk meer tijd kwijt.

Je kunt een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma

Als zelfstandig ondernemer moet je ervoor zorgen dat jij jouw administratie op orde hebt. Daarom doe je er goed aan regelmatig aandacht te besteden aan de boekhouding. Omdat veel ondernemers boekhouden niet leuk vinden, stellen zij het vaak uit. Nadeel hiervan is dat jouw administratie mogelijk een puinhoop is. Een zakelijke rekening kan je helpen om dit te voorkomen. Je kunt deze rekening namelijk koppelen aan een boekhoudprogramma. Als je dit doet, worden transacties automatisch ingelezen. Doordat je transacties niet langer handmatig in hoeft te voeren, kost boekhouden je minder tijd. Bovendien kost een boekhoudprogramma je minder dan de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder of accountant.

Je straalt professionaliteit uit naar jouw klanten

Een zakelijke rekening openen zorgt er bovendien voor dat jouw bedrijf een professionelere uitstraling krijgt. Hoe dit precies zit? Dat leggen we je uit. Een zakelijke bankrekening staat op naam van jouw bedrijf. Wanneer een klant geld naar jou overmaakt, komt de naam van jouw bedrijf op zijn bankafschrift te staan. Als je een persoonlijke bankrekening gebruikt, is dit niet het geval. Deze rekening staat namelijk op jouw eigen naam. Dit kan vraagtekens oproepen wanneer iemand zijn bankafschrift bestudeert. Niet iedereen linkt jouw naam namelijk aan een specifiek bedrijf. Wil je dergelijke verwarring voorkomen? Dan raden wij je aan een zakelijke rekening te openen.

Lees verder op
Geplaatst op: vrijdag 10 december 2021

3 dingen waar je op moet letten bij zakelijk krediet

Ben je op zoek naar een zakelijke financiering voor jouw bedrijf? Dan heb je verschillende opties. Toch denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. Toch is dit niet altijd de beste keuze. In sommige situaties heb je meer baat bij zakelijk krediet. Hiermee kun je een tijdelijk tekort aan liquide middelen oplossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf betalen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf mogelijk wel zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst zetten wij 3 dingen op een rijtje waar je bij zakelijk krediet op moet letten.

1. Bedrag dat je kunt lenen

Voordat je zakelijk krediet aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd of dit de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is. Hiervoor kijk je waarschijnlijk vooral naar het bedrag dat je kunt lenen. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of deze financieringsvorm volstaat voor jouw onderneming. Als je een bedrag tussen de 5000 en 500.000 euro nodig hebt, is zakelijk krediet doorgaans een goede keuze. Verwacht alleen niet dat je het gewenste bedrag ook altijd kunt lenen, want dat is niet het geval. Wie zakelijk krediet aanvraagt, moet namelijk aan een aantal eisen voldoen.

Wanneer je als ondernemer zakelijk krediet aan wilt vragen, heb je een minimale omzet van 50.000 euro nodig. Dit is niet de enige eis waaraan je moet voldoen, want je moet namelijk ook een positief eigen vermogen hebben. Daarnaast verlangt een geldverstrekker een positief resultaat (winst). Ook de rechtsvorm is van invloed. Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vennootschap onder firma, maatschap of besloten vennootschap? Dan kom je in aanmerking voor zakelijk krediet. Dit is overigens alleen het geval als je minimaal vijftien maanden staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast zijn bepaalde branches uitgesloten van zakelijk krediet.

2. Hoogte van de maandlasten

Wie een lening afsluit, moet deze terugbetalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. De hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van het geleende bedrag mee. Hoe meer geld je leent, des te hoger de maandlasten uitvallen. Ook de rente speelt een rol. Je lost namelijk niet alleen af, maar je betaalt ook rente over het geleende geld. Benieuwd hoeveel je precies kwijt bent? Dan kun je een zakelijke lening berekenen. Hierdoor krijg je een goede inschatting van jouw maandlasten.

3. Hoe zit het met de looptijd?

Bij een zakelijke financiering krijg je altijd te maken met een looptijd. Waar je dit bij een zakelijke lening zelf kunt bepalen, is dit bij zakelijk krediet niet het geval. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Desondanks is zakelijk doorlopend krediet wel degelijk mogelijk. Hoe dit precies zit? Een geldverstrekker kijkt vlak voor het EINDE van de looptijd namelijk of jouw zakelijke krediet verlengd kan worden. Als dit het geval is, kun je er opnieuw drie jaar gebruik van maken.

Lees verder op
Geplaatst op: zondag 27 december 2020

In 2024 zijn de grootste economieën Aziatisch

Dat is: vier van de vijf grootste economieën ter wereld toch. De projectie van het IMF is in volgorde van belangrijkheid: China op nummer één (in 2020 nummer twee). Respectievelijk gevolgd door de VS (anno 2020 nog de grootste). India. Japan. En Indonesië. Tussen 2020 (op 26 december bijna ten EINDE) en 2024 vindt er dus, als deze verwachting klopt, een tektonische verandering plaats in het economisch landschap. Onderstaande infografiek stelt deze verschuivingen heel plastisch voor:

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 27 december 2020

2020: ondergang democratie, opkomst van alternatieve media

De uitdrukking, “er is licht aan het EINDE van de tunnel,” wordt de laatste tijd opvallend veel gebruikt in de politiek, vooral door de minister van Volksgezondheid. Echter vrees ik dat het licht aan het EINDE van die tunnel ‘kunstlicht’ is. Allicht wordt het volk met de nodige metaforen moed ingesproken door politici. We moeten nog even volhouden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 10 juni 2020

Massa ontslagen: ook de tech sector ontsnapt er niet aan

Ook de technologiesector als meest veelbelovende industrie, die van de toekomst, dankt massaal personeel af. Blame it on Corona! Al kan het virus ook wel als excuus gebruikt worden. Om andersoortige bedrijfsverliezen onder die noemer te klasseren. Gebeurt vast wel, maar hier is toch veel meer aan de hand. Ook dit soort ondernemingen ziet de bui hangen. De donkere economische wolken aan de EINDEr. Kunstmatig in leven houden wat toch vroeg of laat ten onder zal gaan, zet op termijn toch geen zoden aan de dijk. Tech bedrijven zijn geen centrale banken of regeringen! Zij zouden nooit banken, financiële instellingen die in de fout gingen gered hebben, tijdens de Kredietcrisis van 2008. Hier snoeit men, soms zelfs met de botte schaar, om asap weer lean and mean te worden.

Lees verder op Biflatie.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs