Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Handel tussen Rusland en China op recordniveau

China en Rusland hebben nog niet eerder zo intensief handel met elkaar gedreven als nu, zo verklaarde Poetin tijdens een handelsbezoek aan Shanghai. Rusland EXPORTeert voornamelijk grondstoffen, in ruil van machines en apparatuur uit China. De bilaterale handel was in 2013 omgerekend $90 miljard. In 2020 moet dat $200 miljard zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Positief nieuws vanuit China

China verkeert op dit moment in een zware economische staat. Het groeidoel wat de Chinese regering heeft vastgelegd lijkt een onmogelijke taak te worden, want de macrocijfers van de laatste maanden waren alles behalve overtuigend. Deze macrocijfers wezen ons erop dat de Chinese groei begint af te nemen. Maar afgelopen donderdag werd er een verrassend macrocijfer gepubliceerd. De Chinese EXPORT is namelijk gegroeid.

Terwijl de economen hadden verwacht dat de Chinese EXPORT in vergelijking met vorig jaar zou dalen met ruim 3 procent blijkt het werkelijke cijfer toch heel anders te zijn. De Chinese EXPORT is namelijk opnieuw gestegen. En dat met 0,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De groei zet dus weldegelijk door.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Valutareserves zijn een grote last voor China

China heeft door de jaren heen met haar EXPORTeconomie een grote valutareserve opgebouwd. Maar wat is die valutareserve nog waard? De Chinese premier Li Keqiang vreest dat het een oplopende inflatie teweeg zal brengen in China, een ontwikkeling die afgeremd kan worden door de munt in waarde te laten stijgen en het handelsoverschot te verkleinen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 mei 2014

Toenemende economische samenwerking tussen China en Rusland

De Russische betrokkenheid in Oekraïne en de daaropvolgende internationale sancties hebben betrekkelijk weinig invloed gehad op de EXPORT van Rusland. In het eerste kwartaal van 2014 werd er 2 procent meer gas geëxporteerd naar Europa dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook groeide de dieselproductie en bleven vrachten in granen, palladium en nikkel hetzelfde of stegen licht. EXPORT van ruwe olie daalde met 0.2 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 mei 2014

Amerika komt met nieuwe sancties tegen Rusland

De aanhoudende zorgen in Oekraïne hebben al verschillende levens gekost. En dit moet stoppen, daar zijn zowel Europa als Amerika het over eens. Het stoppen van Rusland is op dit moment de hoogste prioriteit. De gehele wereldeconomie loopt namelijk een bijzonder groot gevaar om geraakt te worden door de verdergaande acties die Rusland neemt tegenover Oekraïne.

Dat de Krim voor Putin het schaakstuk is mag inmiddels duidelijk zijn. Het ging hem namelijk als eerste voornamelijk over het innemen van de Krim. De Krim beschikt namelijk over een haven die voor Rusland van grote waarde is voor de doorvoering van EXPORTproducten. Het veroveren van de Krim ging duidelijk tegen de wetten in die door de wereldbeleidmakers zijn gemaakt. En hierbij is Rusland dus over de streep gegaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$