Nieuws / Artikelen met het woord

export

1110 artikelen gevonden. Artikel 521 tot 525
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Column Kees de Kort | doorsukkelen in Amerika en dramatisch Japan

Het drukken van de Yen pakt dramatisch uit, zegt BNR’s Kees de Kort. De EXPORT stijgt nauwelijks en de import juist hard. Een dikke min voor de Japanse economische groei.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Verenigde Staten klagen over goedkope yuan

Volgens de Amerikanen is de Chinese munt te goedkoop, met als gevolg dat EXPORTerende bedrijven in China een oneerlijk voordeel krijgen. China laat haar munt al een aantal jaar in waarde laten stijgen tegenover de dollar, maar de afgelopen maand daalde de wisselkoers opeens weer. De VS verdenkt China van het manipuleren van de munt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Het gaat sneller beter dan je denkt met de Nederlandse economie

Het herstel van de Nederlandse economie gaat sneller dan verwacht. Vooral in de industrie en de bouw trekt de productie verrassend snel aan. Zelfs op de zieltogende arbeidsmarkt is het eerste herstel zichtbaar.

Dat is opvallend, want de verwachting van veel economen was dat het conjuncturele herstel, dat ergens begin 2013 inzette, uiterst traag zou verlopen. De belangrijke handelspartners van Nederland krabbelen ook pas net op, dus de EXPORT zou ditmaal minder explosief herstellen dan in eerder perioden met opgaande conjunctuur.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Column Kees de Kort | Duitse EXPORTdaling past in WTO-verhaal

De toonzetting van de World Economic Outlook is aanzienlijk vriendelijker en positiever dan de werkelijke cijfers. Het IMF heeft meer vertrouwen in de rijke landen en iets minder vertrouwen in de emerging markets, met name Brazilië en Rusland. BNR's Kees de Kort ziet duidelijk een verschuiving.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

"Rusland moet olie en gas niet langer in dollars afrekenen"

Een groep Russisch parlementsleden is van mening dat bedrijven die olie en gas EXPORTeren niet langer zaken moeten doen in dollars. Volgens Degtyaryov deelt Rusland de winst door de dollar te gebruiken als handelsmunt. Hij verwijst naar de bilaterale handelsovereenkomst die Rusland heeft met China, waarbij de dollar ook niet meer gebruikt wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$