Nieuws / Artikelen met het woord

export

1102 artikelen gevonden. Artikel 526 tot 530
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Oekraïne kan oliemarkt flink duwtje geven

De onzekerheid over het lot van Oekraïne zal de oliemarkt nog geruime tijd blijven achtervolgen. Onderhuids leeft namelijk de vrees dat de Russen de EXPORT van olie en aardgas zullen terugschroeven. Of dat de Russen plotselinge onderbrekingen in de aanvoer van die olie of aardgas zullen nemen.

Gaurav Sodhi, resources analyst bij Intelligent Investor, kwam aan CNBC Asia’s Squawk Box vertellen waarom hij gelooft dat de crisis uiteindelijk goed nieuws kan blijken te zijn voor de Amerikaanse energiesector. De crisis in Oekraïne kan namelijk de ontginning van schaalolie en –aardgas een flink duwtje in de rug geven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

"Devalueer het Britse pond"

John Mills, ondernemer en miljonair, start in het Verenigd Koninkrijk een campagne om de munt te devalueren. Een zwakkere pond moet de EXPORTcapaciteit van het land verbeteren en industrie terughalen naar eigen land. Het Verenigd Koninkrijk heeft in het verleden veel industriële productie naar het buitenland verplaatst en heeft al jaren een tekort op de handelsbalans.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Hoeveel last krijgt Nederland van handelsboycot met Rusland?

Van de landen in West-Europa heeft Nederland relatief de meest intensieve zakenrelatie met Rusland. Een totale boycot zou veel geld kosten. De spagaat tussen dominee en koopman.

Veel EXPORTeurs kijken met gekromde tenen naar de ontwikkelingen. Sinds president Poetin in 2000 aan de macht kwam, is de EXPORT naar Rusland verviervoudigd van 1,7 naar 7 miljard euro. Hiermee is Rusland na de buurlanden, de VS en China het op zeven na grootste EXPORTland voor Nederland. Deze groei is vooral te danken aan het feit dat van alle BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) het welvaartsniveau in Rusland het meest is toegenomen. In 2020 behoren zeventig miljoen Russen tot de middenklasse - de helft van de bevolking. In de landbouwsector zullen vooral de Nederlandse EXPORTeurs van snijbloemen, tulpenbollen, kaas, eieren, (poot)aardappelen, groente en fruit worden getroffen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Kaart: waarom de EU geen harde sancties aandurft tegen Rusland

Het was het opvallendste verschil in de strafmaatregelen die de EU en de VS gelijktijdig aankondigden. Daar waar de Amerikanen kozen voor het raken van vertrouwelingen van Poetin, richtte Europa haar pijlen op mindere goden: een trits Russische parlementariërs en senatoren.

De economische denktank Bruegel keek naar de kosten voor zowel Europa als Rusland van de strafmaatregelen. De onderzoekers laten op een interactieve kaart zien wat en hoe groot de (onderlinge) economische belangen zijn. In grote lijnen blijkt bijvoorbeeld dat, hoe dichter in de buurt bij Rusland, hoe meer het Europese land importeert. Voor EXPORT naar Rusland geldt ongeveer dezelfde dynamiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Sell-off China biedt nieuwe kansen

De Chinese economie vertraagt, de EXPORT crasht en de industriële productie krimpt. Veel beleggers zijn ongerust over de harde of zachte landing van de Chinese economie. En wanneer er slecht nieuws is, vluchten beleggers. Dit biedt uiteraard kansen voor diegene die durven kopen als de rest vlucht.

Er zijn grote mijnbedrijven die veel belangen hebben in China. Deze mijnen worden mee afgestraft door het onzekere klimaat. Men verwacht dat de vraag naar grondstoffen fors zal dalen, vooral grondstoffen zoals koper, ijzererts, steenkool ... De 5 grootste mijnbedrijven zagen vorige week $ 24 miljard in marktwaarde in rook opgaan in slechts 2 dagen tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$