Nieuws / Artikelen met het woord

export

1099 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘Gouden Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de gouden jaren lijken achter de rug voor dit EXPORTland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.

Bron:
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Hans de Geus: wereldwijde hoogconjunctuur ten einde?

Terwijl Europa snakt naar een écht flink herstel van de groei, loopt mondiaal de hoogconjunctuur alweer op zijn einde. Hans de Geus over de tekenen aan de wand.

Hans de Geus heeft een aantal vege tekenen op een rijtje gezet.

Europa moet nog aan zijn herstel toekomen. Dat herstel zal grotendeels aan ons voorbij zijn gegaan. Dat is enerzijds het gevolg van het gekozen beleid: op EXPORT gericht en weinig op de binnenlandse vraag. Anderzijds betekent het dat we aan het oplossen van veel vastgelopen problemen niet toekomen. Dat geldt met name natuurlijk voor het probleem van de werkloosheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

EU verlaagt invoertarieven voor Oekraïne

Oekraïne kan makkelijker gaan EXPORTeren naar de Europese Unie. Als gebaar van steun verlaagt de EU haar invoertarieven voor Oekraïense goederen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Tekort handelsbalans Japan naar nieuw record

Het tekort op de handelsbalans en de lopende rekening van Japan is in januari verder opgelopen. De lopende rekening liet een tekort zien van 15 biljoen yen, een nieuw record. Sinds 2012 is Japan getransformeerd van een EXPORTland naar een importland. Dat is voor een belangrijk deel te wijten aan de import van fossiele brandstoffen. Het Abenomics stimuleringsprogramma is nog geen succes gebleken...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Economische transitie China heeft verstrekkende gevolgen

De opdracht is bekend: de Chinese economie moet een bocht van 45° maken, ze zal zich moeten transformeren van een EXPORT- naar een consumptiegerichte economie. Makkelijk is de opdracht niet. Eigenlijk komt dit neer op het laten draaien van een groot schip in een klein dok.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$