Nieuws / Artikelen met het woord

export

1118 artikelen gevonden. Artikel 546 tot 550
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Sell-off China biedt nieuwe kansen

De Chinese economie vertraagt, de EXPORT crasht en de industriële productie krimpt. Veel beleggers zijn ongerust over de harde of zachte landing van de Chinese economie. En wanneer er slecht nieuws is, vluchten beleggers. Dit biedt uiteraard kansen voor diegene die durven kopen als de rest vlucht.

Er zijn grote mijnbedrijven die veel belangen hebben in China. Deze mijnen worden mee afgestraft door het onzekere klimaat. Men verwacht dat de vraag naar grondstoffen fors zal dalen, vooral grondstoffen zoals koper, ijzererts, steenkool ... De 5 grootste mijnbedrijven zagen vorige week $ 24 miljard in marktwaarde in rook opgaan in slechts 2 dagen tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

People’s Bank of China (PBoC) ziet Chinese Yuan liever niet stijgen

De Amerikaanse regering ziet met lede ogen hoe de Chinese Yuan opnieuw in waarde is gedaald tov de Dollar. Daarmee groeit het verwijt opnieuw aan dat de People’s Bank of China (PBOC) de koers van de Yuan kunstmatig laag houdt om de EXPORT te bevorderen. De Amerikaanse centrale bank zou graag zien dat de depreciatie van de koers van de Yuan tot staan zou worden gebracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Marc Faber: “Chinese kredietbubbel implodeert”

Marc Faber is nooit een fan geweest van China, dat is geen geheim. Maar Faber vreest dat de enorme Chinese kredietbubbel momenteel aan het ploffen is, met alle negatieve gevolgen van dien voor de financiële markten.

De implosie van de Chinese kredietbubbel zal zijn effect hebben op de binnenlandse vraag en consumptie, maar ook de huizenmarkt en zelfs op de Chinese EXPORT. Marc Faber voorziet een Chinese groei van 4%, wat beduidend lager is dan de officiële groeicijfers van meer dan 7% voor de Chinese economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Russische centrale bank zit scheef

De druk op de Roebel, o.a. als gevolg van de crisis in Oekraïne, is op het eerste zicht goed nieuws voor de Russische economie want een goedkope munt betekent dat de EXPORTpositie van de bedrijven een stuk beter wordt. Elke medaille heeft echter zijn keerzijde en in dit geval betekent dit dat het inflatiegevaar opnieuw concrete vormen heeft aangenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘Gouden Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de gouden jaren lijken achter de rug voor dit EXPORTland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$