EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord export.
Artikel 546 tot 550 met de

betekenis van het woord EXPORT

Geplaatst op: vrijdag 4 april 2014

'Duitsland zal tegen het eind van het jaar flirten met een recessie'

Europa wordt in mei met de grootste electorale uitdaging sinds de jaren 1970 geconfronteerd, nu de kloof tussen de Europese kiezers en hun pro-EU-politici groter is dan ooit. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei valt te verwachten dat EU-sceptische partijen een van de grootste blokken zullen vormen in het nieuwe Europese parlement. Als Brussel naar de Europese kiezers luistert, zou dit een beslissend keerpunt kunnen worden voor het falende EU-experiment, zelfs als de politieke status quo vooralsnog vermoedelijk de overhand zal houden.

"De economische vooruitzichten voor Spanje, Portugal en Griekenland lijken weliswaar te verbeteren, maar dit is in feite onderdeel van een interne overdracht van problemen van deze ‘Club Med’-landen naar Frankrijk en binnenkort Duitsland, dat waarschijnlijk tegen het eind van het jaar zal flirten met een recessie. Frankrijk en Duitsland zullen vermoedelijk ook hinder ondervinden van een afnemende EXPORT, vooral van luxeproducten, aangezien de Aziatische groei afkoelt."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 2 april 2014

Vietnam beperkt transporten van goud aan de grens

In Vietnam is het met ingang van 15 mei niet meer toegestaan om privé met goud het land binnen te komen of te verlaten, tenzij er sprake is van immigratie of emigratie. Voorheen was het nog mogelijk maximaal 1 kilogram goud te importeren, mits dat bij de douane werd aangegeven. EXPORT van goud was ook mogelijk tot 1 kilogram per keer, maar alleen met een licentie van de Vietnamese centrale bank.

Lees verder op
Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Sancties tegen Rusland kunnen West-Europese economie zwaar ondermijnen

Hopelijk is ook het spierballengerol van het westen over de gebeurtenissen in de Krim niet meer dan blabla om de aandacht af te leiden. Er zijn immers verschillende redenen waarom de westerse wereld in het algemeen en de Europese landen in het bijzonder,  op dat vlak best niet te hoog van de toren blazen, als ze tenminste hun economie niet te veel  pijn willen doen. Sancties kunnen misschien de Russische groei wat onder druk zetten, maar de West-Europese EXPORTmarkten, meer bepaald in de luxesector zouden er nog veel meer door worden getroffen. West-Europa moet met de nieuwe realiteit leren leven dat Rusland opnieuw machtiger wordt en dat het zijn ontwikkeling nog sterker in het oosten zal zoeken als West-Europa met teveel sancties zwaait, en dat terwijl de West-Europese economie enorm afhankelijk blijft van Russisch gas. Als West-Europa zich nog sterker verzet tegen de gebeurtenissen in de Krim, loopt het bovendien het gevaar dat ook de sterke Russische minderheden in andere delen van Oekraïne en in bijvoorbeeld ook Letland weer veel meer geneigd zullen zijn om tegen Rusland aan te leunen. Zware westerse sancties tegen Rusland zijn dan ook een slecht idee. Het is voor de West-Europese economie te hopen dat ze zich in deze niet al te zeer laat meeslepen door het Amerikaanse spierballengerol.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

China voert geplande hervormingen rustig door

De Chinese Premier Li Keqiang kondigde op het National People’s Congress in de tweede helft van vorig jaar hervormingen aan, hervormingen die noodzakelijk zijn om de transitie te maken van een EXPORT- en consumentengerichte economie. Het spreekt voor zich dat dit een proces van iets langere datum is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Oliemarkt Amerika pompt 8 miljoen vaten per dag

David Lennox, resources analyst bij Fat Prophets, maakte een analyse van de oliemarkt naar aanleiding van de gebeurtenissen die recent in het oostelijke deel van de Oekraïne hebben plaatsgevonden. De positieve boodschap is volgens hem dat de Amerikaanse energie een steeds stevigere buffer op de markt begint te vormen.

De Amerikaanse oliebedrijven pompen momenteel 8 miljoen vaten per dag boven en dat is een opmerkelijke stijging ten opzichte van enkele jaren geleden. Anderzijds is de reservecapaciteit van die bedrijven nog steeds onvoldoende om het wegvallen van de Russische EXPORT naar het westen te compenseren, zeker wat de ontginning van schaalolie en –aardgas betreft.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs