Nieuws / Artikelen met het woord

export

1116 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Tekort handelsbalans Japan naar nieuw record

Het tekort op de handelsbalans en de lopende rekening van Japan is in januari verder opgelopen. De lopende rekening liet een tekort zien van 15 biljoen yen, een nieuw record. Sinds 2012 is Japan getransformeerd van een EXPORTland naar een importland. Dat is voor een belangrijk deel te wijten aan de import van fossiele brandstoffen. Het Abenomics stimuleringsprogramma is nog geen succes gebleken...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Economische transitie China heeft verstrekkende gevolgen

De opdracht is bekend: de Chinese economie moet een bocht van 45° maken, ze zal zich moeten transformeren van een EXPORT- naar een consumptiegerichte economie. Makkelijk is de opdracht niet. Eigenlijk komt dit neer op het laten draaien van een groot schip in een klein dok.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 maart 2014

Libië EXPORTeert meer ruwe olie, maar wie wordt daar beter van?

Wie profiteert van de gemelde toename van de Libische verkopen van ruwe olie? Op de 1ste plaats blijkbaar de ongecontroleerde groepen die het land proberen leeg te plunderen. Ze steken het geld voor de verkoop van de olie in eigen zak. De noodlijdende regering kan fluiten naar die centen.

Er was afgelopen weekend namelijk het bericht dat een groot Libisch olieveld opnieuw in de productie was gekomen. De Libiërs kunnen nu weer meer ruwe olie EXPORTeren en dat weegt natuurlijk op de prijs. Het zou meer bepaald gaan om 500,000 vaten die per dag extra op de markt komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

Draait Gazprom gaskraan naar Oekraïne dicht?

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft gedreigd de EXPORT van gas naar Oekraïne stop te zetten omwille van de achterstallige bedragen die het land nog moet betalen. Tijdens de crisis van 2009 werd dit scenario al eens werkelijkheid, toen de onderbreking van gasleveringen de bevoorrading van verschillende Europese landen verstoorde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

EXPORT naar VS scherp gedaald

De EXPORT naar de Verenigde Staten is vorig jaar met 17 procent gedaald. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$