Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Marc Faber: “Chinese kredietbubbel implodeert”

Marc Faber is nooit een fan geweest van China, dat is geen geheim. Maar Faber vreest dat de enorme Chinese kredietbubbel momenteel aan het ploffen is, met alle negatieve gevolgen van dien voor de financiële markten.

De implosie van de Chinese kredietbubbel zal zijn effect hebben op de binnenlandse vraag en consumptie, maar ook de huizenmarkt en zelfs op de Chinese EXPORT. Marc Faber voorziet een Chinese groei van 4%, wat beduidend lager is dan de officiële groeicijfers van meer dan 7% voor de Chinese economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Russische centrale bank zit scheef

De druk op de Roebel, o.a. als gevolg van de crisis in Oekraïne, is op het eerste zicht goed nieuws voor de Russische economie want een goedkope munt betekent dat de EXPORTpositie van de bedrijven een stuk beter wordt. Elke medaille heeft echter zijn keerzijde en in dit geval betekent dit dat het inflatiegevaar opnieuw concrete vormen heeft aangenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘Gouden Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de gouden jaren lijken achter de rug voor dit EXPORTland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.

Bron:
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Hans de Geus: wereldwijde hoogconjunctuur ten einde?

Terwijl Europa snakt naar een écht flink herstel van de groei, loopt mondiaal de hoogconjunctuur alweer op zijn einde. Hans de Geus over de tekenen aan de wand.

Hans de Geus heeft een aantal vege tekenen op een rijtje gezet.

Europa moet nog aan zijn herstel toekomen. Dat herstel zal grotendeels aan ons voorbij zijn gegaan. Dat is enerzijds het gevolg van het gekozen beleid: op EXPORT gericht en weinig op de binnenlandse vraag. Anderzijds betekent het dat we aan het oplossen van veel vastgelopen problemen niet toekomen. Dat geldt met name natuurlijk voor het probleem van de werkloosheid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

EU verlaagt invoertarieven voor Oekraïne

Oekraïne kan makkelijker gaan EXPORTeren naar de Europese Unie. Als gebaar van steun verlaagt de EU haar invoertarieven voor Oekraïense goederen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$