Nieuws / Artikelen met het woord

export

1112 artikelen gevonden. Artikel 566 tot 570
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 december 2013

GasEXPORT Rusland naar Europa bereikt record

Gazprom levert ongeveer een kwart van de Europese aardgasbehoefte. Het vorige record werd in 2008 bereikt met een EXPORT van 160 miljard kubieke meter.

In 2012 daalde de uitvoer van Russisch gas naar Europa vanwege een zwakkere vraag. Dit jaar werd de vraag echter gestimuleerd door het koude weer in Europa begin dit jaar en een lagere gasprijs.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Zwitserland wil transparantie goudmarkt vergroten

Zwitserland wil de transparantie in de goudmarkt vergroten. Met ingang van 2014 moet er nauwkeurig worden bijgehouden uit welke landen goud geimporteerd wordt en naar welke landen het geEXPORTeerd wordt. Er wordt nog steeds goud verwerkt dat afkomstig is van dubieuze bronnen en daar wil de Zwitserse overheid een einde aan maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Sterke euro dreigt Europese beurzen af te remmen

De Europese beurzen liggen goed op koers, ze zouden in 2014 wel eens de fakkel van Wall Street kunnen overnemen. Maar voorzichtigheid blijft geboden: de koers van de euro blijft maar stijgen en laat zich door niets of iemand tegen houden. Een te sterke euro kan de EXPORTpositie van onze bedrijven ondermijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 december 2013

Olie-EXPORT oosten Libiƫ blijft geblokkeerd

Een leider van opstandelingen in het oosten van het olierijke Libiƫ heeft zondag bevestigd dat de havens daar niet opengaan voor olie-EXPORT.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 12 december 2013

Het exorbitante privilege van de Verenigde Staten

De Franse minister van Financiën Valéry Giscard d’Estaing omschreef de positie van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt als een exorbitant privilege. De VS was het enige land dat dollars bij kon drukken, terwijl de rest van de wereld alleen aan dollars kon komen door goederen te EXPORTeren naar de rest van de wereld. Deze grafiek op Marketupdate laat zien wat daar het gevolg is geweest.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$