Nieuws / Artikelen met het woord

export

1110 artikelen gevonden. Artikel 576 tot 580
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Washington haalt hard uit naar Duits economisch beleid

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft ongewoon scherpe kritiek geuit op Duitsland omwille van het hoge handelsoverschot. De Duitse EXPORT zou de economische stabiliteit in Europa in de weg staan en de wereldeconomie hinderen, zo staat in een halfjaarrapport. Duitsland wees de kritiek van de hand.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 25 oktober 2013

Zwitserland EXPORTeert in 2013 recordhoeveelheid goud

Zwitserland heeft dit jaar al een recordhoeveelheid goud geëxporteerd naar het buitenland. Een groot gedeelte daarvan ging rechtstreeks naar Azië, waar veel belangstelling is voor fysiek edelmetaal. Deze grafiek laat zien dat er steeds meer goud begint te schuiven in Zwitserland, een belangrijk knooppunt voor de fysieke goudmarkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Handelstekort Japan houdt al 15 maanden aan...

Japan heeft in september opnieuw een handelstekort laten zien. Er werd 932 miljard yen meer aan goederen en diensten geïmporteerd dan geëxporteerd. Door de zwakke yen zou de EXPORT juist een impuls moeten krijgen, maar vooralsnog blijkt het negatieve effect van hogere importkosten zwaarder te wegen. Vooral aan brandstof is Japan veel geld kwijt, omdat haar kerncentrales buiten gebruik zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 oktober 2013

Kroatië ontwaakt abrupt uit Europese droom: EXPORT keldert en EU-miljarden worden niet vrijgegeven

Sinds het toetreden van Kroatië tot de EU op 1 juli 2013 is de EXPORT van het land ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 11 procent gedaald. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen. In de maand augustus was de daling zelfs 19 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2012, schrijft Poslovni Dnevnik (vertaling Presseurop).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$