Nieuws / Artikelen met het woord

export

1121 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 november 2013

VoedselEXPORT buiten Europa dreigt stil te vallen

Fevia, de Federatie van de Voedingsindustrie in België, trekt aan de alarmbel. Als er niet snel meer geld komt voor het Federaal Voedselagentschap (FAVV) dreigt de EXPORT van voeding naar landen buiten de Europese Unie stil te vallen. Dat zegt Chris Morris, directeur-generaal van Fevia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Hierdoor importeert China minder vanuit Europa

De groei in de Eurozone viel afgelopen kwartaal toch weer terug. De reden daarvoor zullen we ver over de grens moeten zoeken: in China.

De vertraging van de Europese economie in de afgelopen maand heeft één belangrijke reden. De belangrijkste Europese industriële landen werden met een tragere groei geconfronteerd als gevolg van een terugval in de EXPORT naar sommige groeimarkten. Dat vraagt om een uitleg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 november 2013

Spanje snelt Duitsland ter hulp: 'Hoe meer Duitse EXPORT, hoe beter'

De Spaanse minister van Economie, Luis de Guindos, hoopt dat Duitsland zijn huidige EXPORTritme aanhoudt ‘omdat Spanje van de Duitse EXPORT profiteert.’ Op een persconferentie voor buitenlandse journalisten legde De Guindos uit dat zijn land er alle belang bij heeft dat de Duitse uitvoer blijft groeien, omdat veel van de Spaanse EXPORT goederen betreft die door Duitse bedrijven worden geïmporteerd om ze in producten te verwerken die daarna worden geëxporteerd. Het zou gaan om 5% van de totale EXPORT. Nog volgens De Guindos gaat een tiende van de Spaanse EXPORT naar Duitsland, waarvan de helft in halffabrikaten.

De uitspraken zijn een klap in het gezicht van de EU-officials die vorige week besloten een onderzoek in te stellen naar het Duitse handelsoverschot., dat nu groter is dan het Chinese en volgens Brussel de andere EU-landen in gevaar brengt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Libië hoopt gasEXPORT snel te kunnen hervatten

De EXPORT lag stil omdat betogers de haveninstallaties van Mellitah, circa 75 kilometer ten westen van Tripoli, hadden bezet en stilgelegd.

De Nationale Oliemaatschappij heeft zaterdag bericht dat de betogers het complex na twee weken hebben verlaten en het werk hopelijk zondag al kan worden hervat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 november 2013

Rusland dreigt Nederlands zuivelsector

Het aantal Nederlandse zuivelbedrijven dat EXPORTeert naar Rusland zou binnen afzienbare tijd met twee derde kunnen afnemen, omdat het toezicht op de kwaliteit in Nederland faalt. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$